Valitse ao-oppilaitos

Vaatetusalan erikoisammattitutkinto, pukeutumisneuvoja

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Aika 30.08.2017 - 27.06.2018

Paikkakunta Jyväskylä

Osoite Kympinkatu 3, 40320 JYVÄSKYLÄ

Kohderyhmä
Oletko kiinnostunut muodista ja valmisvaatteiden parissa toimimisesta? Haluatko kehittyä vaatetusalan ammattilaiseksi, neuvoa ja opastaa asiakasta vaatevalinnoissa? Vai onko sinulla jo työpaikka vaatemyymälässä ja haluat syventää osaamistasi? Jos sinulla on vaatetusalan ja/tai kaupallisen alan peruskoulutus tai niitä vastaavat tiedot sekä työkokemusta alalta, voit hakeutua opiskelemaan pukeutumisneuvojaksi. Myös muu muoti- ja kauneusalan koulutus ja työkokemus huomioidaan hakeutumisessa. Tule koulutukseen oppimaan uutta ja varmistamaan oma osaamisesi.
Sinulla on mahdollisuus opiskella joustavasti työn ohessa, sillä toteutamme opinnot ilta- ja viikonloppukoulutuksena. Läsnäoloa vaativaa lähiopetusta on keskimäärin kahtena iltana viikossa (klo 16.30-20.30) ja kerran kuukaudessa yhtenä lauantaina (klo 9.00-15.30).
Kuvaus
Vaatetusalan erikoisammattitutkinto, Pukeutumisneuvojana toimiminen, osatutkinto.
Koulutuksessa opit palvelemaan asiakasta yksilöllisesti ja hänen persoonallisiin piirteisiin syventyen. Pääset ohjaamaan asiakasta vaatevalinnoissa huomioiden kokonaisvaltaisesti asiakkaan tyylin, vartalotyypin, mittasuhteet ja pukeutumisessa käytettävän värimaailman. Pukeutumisneuvona sinulla on silmää tarkistaa valitun vaatteen istuvuus asiakkaan vartalolle. Opit etsimään tietoa kauden trendeistä, hallitsemaan eri vaatetusalan materiaalit ja opastamaan asiakasta vaatehuollossa. Etikettipukeutumisen hallinta on myös tärkeä osa pukeutumisneuvojan ammatillista osaamista. Pukeutumisneuvojana hallitset vaatemyyntiin liittyvän palvelukulttuurin, tunnet yleisimmät tuotemerkit ja kokolajitelmat sekä opit hyödyntämään ja soveltamaan omaa ammattitaitoasi myynnin edistämiseksi.
Suunnittelemme kanssasi henkilökohtaisen oppimisen polkusi, jossa otamme huomioon aiemman ammattitaidon ja työkokemuksen. Opinnot sisältävät lähiopetusta sekä itsenäistä tiedonhakua ja opiskelua.
Koulutus toteutetaan Jyväskylän Kankaalla luovalla kampuksella (www.jao.fi/luovakampus).
Sisältö
Tutkinnon osa:
Pukeutumisneuvojana toimiminen

Valmistavan koulutuksen sisältöön kuuluvat:
• materiaali- ja tuotetietous
• persoonallinen pukeutuminen; värit, tyylit, muoti, vartalotyypit, pukeutuminen, istuvuus ja sovittaminen
• etiketti- ja tilannepukeutuminen
• yhteistyötaidot ja asiakaspalvelu
• oman osaamisen markkinointi
• tietotekniset sovellukset
• pukeutumisneuvojan työvälineet
• yksilöllisen pukeutumisneuvonnan käytännön harjoittelu
Kustannukset opiskelijalle
Koulutusmaksu 250 €, tutkintomaksu 58 €
Miten haet
Koulutukseen haetaan sivun alalaidassa olevan sähköisen hakulomakkeen avulla.
Hakemus tulee täyttää huolellisesti, on tärkeää kuvata aiemmin hankittu osaaminen ja kiinnostuneisuus koulutukseen. Hakijat kutsutaan haastatteluun.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston kädentaitajat ja luovien alojen tekijät kohtaavat Jyväskylän Kankaalla. Luova kampus muodostuu käsi- ja taideteollisuusalan, kuva- ja media-alan sekä tekstiili- ja vaatetusalan toimijoista sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajista ja yhteisöpedagogeista. Vanhan paperitehtaan siipiosaan rakennetut tilat ovat käytännönläheinen ja yhteisöllinen oppimisympäristö alan tuleville ammattilaisille ja kaikille jotka haluavat kehittää osaamistaan.
Kouluttaja
Sirpa Sivander 040 341 6434
Lisätietoja antaa
Kouluttaja Sirpa Sivander, puh 040 341 6434, etunimi.sukunimi@jao.fi
Haku päättyy
31.05.2017
Hae koulutukseen
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Vaatetusalan erikoisammattitutkinto, pukeutumisneuvoja Tulosta sivu