Valitse ao-oppilaitos

Tekstiilialan ammattitutkinto

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Paikkakunta Jyväskylä

Osoite Kympinkatu 3, 40320 JYVÄSKYLÄ

Kohderyhmä
Tekstiilialan harrastaja/ammattilainen; jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Haluaisitko toimia tulevaisuudessa tekstiilialan ohjaajana? Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys? Tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.
Kuvaus
Tekstiilialan ammattitutkinnossa laajennat aikaisemmin hankittua ammattitaitoasi ja syvennät tietouttasi tekstiilialan erilaisista tekniikoista ja työtehtävistä sekä tuotekehityksestä.
Tarjoamme käyttöösi modernit työtilat eri tekstiilitekniikoille. Käytössäsi on monipuoliset koneet ja laitteet tekstiilien värjäämiseen, painamiseen, huovutukseen ja kudontaan.

Tekstiilialan ammattilaisen tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja tavoitteellinen osaamisensa kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita ja palveluita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin. Koulutuksen aikana laadit liiketoimintasuunnitelman, jonka toimivuutta olet jo koulutuksen aikana testannut.
Valmistava koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta. Opinnot sisältävät lähiopetusta, ohjattuja etätehtäviä, verkko-opintoja ja työssäoppimista.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus voidaan tehdä käsityöalan yrittäjälle tai alalla työssä olevalle.

Koulutus toteutetaan Jyväskylän Kankaalla luovalla kampuksella (www.jao.fi/luovakampus), jossa kohtaavat Jyväskylän aikuisopiston ja Jyväskylän ammattiopiston kädentaitajat ja luovien alojen tekijät. Luova kampus muodostuu käsi- ja taideteollisuusalan, kuva- ja media-alan sekä tekstiili- ja vaatetusalan toimijoista sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajista ja yhteisöpedagogeista. Vanhan paperitehtaan siipiosaan rakennetut tilat ovat käytännönläheinen ja yhteisöllinen oppimisympäristö alan tuleville ammattilaisille ja kaikille, jotka haluavat kehittää osaamistaan.
Sisältö
Tekstiilialan ammattitutkinto
Käsi- ja taideteollisen tekstiilin valmistaminen –osaamisala

Pakolliset tutkinnon osat
Tekstiilin tuotteistaminen
Tekstiilituotteen valmistus
Yrittäjänä toimiminen tekstiilialalla

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 1)
Tekstiilituotteen valmistamisen ohjaus ja tekstiilialan palvelujen tarjoaminen
Kestävän kehityksen mukainen toiminta tekstiilituotannossa
Tekstiilin viimeistys
Kustannukset opiskelijalle
Koulutusmaksu 400 € (laskutetaan kahdessa erässä) ja tutkintomaksu 58€.
Aikataulu
Koulutuksen alkamis- ja päättymispäivät sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti.
Kouluttaja
Satu Tammikari 040 341 5086
Lisätietoja antaa
Lisätietoja: kouluttaja Satu Tammikari puh. 040 341 5086
sähköposti: etunimi.sukunimi@jao.fi
Haku päättyy
Jatkuva haku
Hae koulutukseen
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Tekstiilialan ammattitutkinto Tulosta sivu