Valitse ao-oppilaitos

Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Aika 18.12.2017 - 10.05.2019

Paikkakunta Laukaa

Osoite Ajoneuvontie 21, 41400 LIEVESTUORE

Kohderyhmä
Maarakennusalasta kiinnostuneet henkilöt, joilla on vähintään B -luokan ajokortti.

Voit myös kuulua seuraavaan kohderyhmään:
Meillä on opiskelupaikkoja jaossa 20–29-vuotiaille. Jos olet kokonaan ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa, tartu tilaisuuteen ja hae mukaan nyt! Kysy lisää Nuorten aikuisten osaamisohjelmasta Oppi-Online-ohjauspalvelusta, puh. 040 341 5055 tai aikuisopisto@jao.fi. Lisätietoja myös osoitteessa https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-aikuisopisto/Opiskelu/Osaamisohjelma-20-29-vuotiaille
Kuvaus
Koulutuksen sisältö ja toteutustapa on suunnattu alalle tuleville uusille työntekijöille. Aiempaa kokemusta maarakennuskoneista ei tarvita.

Rahoitusmuoto: Omaehtoinen (OPH:n rahoittama)
Sisältö
Koulutuksen alussa opiskelijan kanssa tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma aiempaan osaamiseen ja tutkinnon /ammatin osaamisvaatimuksiin pohjautuen. Tutkintoon valmentava koulutus sisältää valittuihin tutkinnon osiin liittyviä opintoja, joten opintojen sisältö ja kesto ovat yksilölliset. Koulutuksen päättymispäivä on valituista tutkinnon osista riippuen joko 25.1.2019 tai 10.5.2019.

Tutkinto suoritetaan näyttötutkintona työssäoppimisjakson (15 ov) aikana työmaalla niiltä osin kuin se on siellä mahdollinen. Koulutuksen aikana suoritetaan tutkinnossa vaadittavat kortit: Ensiapu 1, Tieturva 1, Tulityökortti, Työturvallsuuskortti, Vesityökortti.

Valmistavan koulutuksen opintoja on tarjolla alla oleviin rakennusalan perustutkinnon osiin:

Kaikille yhteiset osat:
  • Perustustyöt. Perusasiat perustusten rakentamisesta (perustustyypit, kuivatusjärjestelmät, eristäminen, muottityöt, raudoitustyöt, betonointi ja eristystyöt.)
  • Maarakennuskoneiden käyttö. Maarakennuskoneiden rakenteen ja toiminnan opinnot. Peruskäyttötaito erilaisilla maarakennuskoneilla. Tutkintosuoritus yhdellä konetyypillä.


Valinnaiset osat:
  • Maarakennuskoneen huolto. Maarakennuskoneiden tekniikan ja huoltotöiden opinnot.
  • Maarakennuskoneen käyttö. Syventavät opinnot toisen maarakennuskoneen käyttöön.
  • Maa-ainesten kuljetus ja kuljetusalan perustason ammattipätevyys (ovat kytköksissä toisiinsa). Nämä yhdessä antavat valmiuden työskennellä vähintään C-luokan ajokorttia vaativilla ajoneuvoilla (kuorma-autot, traktoridumpperit ym.)
  • Liikennealueiden hoitokoneiden käyttö. Liikennealueiden kesä- ja talvikunnossapidon työmenetelmiin ja niissä käytettävän konekaluston käytön osaamiseen keskittyvä opintotarjonta.
  • Mittaus. Maarakennusalan mittaustöihin keskittyvä opintotarjonta, sisältää konemittalaitteet ja perusmittausvälineiden käytön osaamisen.
  • Piharakentaminen. Viherrakentamiseen (istutukset, kalusteet, nurmikot ym.) keskittyvä opintotarjonta.
  • Ympäristökiviasennus. Lähinnä betonisten pihakivien asennustekniikkaan keskittyvä opintotarjonta.


Konekalusto: Tela-ja pyöräalustaiset kaivukoneet, kaivuriyhdistelmä, minikaivukoneet, pyöräkuormaajat, pienkuormaajat, liikennetraktorit, tiehöylä ja puskutraktori.
Kustannukset opiskelijalle
Opiskelija maksaa näyttötutkintomaksun 58 €, omavastuuosuuden turvavälineistä (kypärä, turvaliivit ja työkengät) 80 € sekä mahdollisesta ajokorttiluokan korotuksesta aiheutuvat viranomaismaksut (ajokorttiote, teoria- ja ajokoe, ajokorttilupa, lääkärintodistus).
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Mikäli opiskelija haluaa valita kuljetusalan perustason ammattipätevyys- tai maa-ainesten kuljetus -tutkinnon osat, hänen tulee olla vähintään 21 -vuotias tai täyttää 21 vuotta koulutuksen aikana eikä hän saa olla syyllistynyt vakavaan liikennerikkomukseen viiden edellisen vuoden aikana. Tutkintoon valinnaisena kuuluvan C -luokan ajokortin terveysvaatimukset (ryhmä 2) löytyvät osoitteesta http://stm.fi/ajoterveyden-arviointi-ja-laakareiden-ilmoitusvelvollisuus
Kouluttaja
Marko Viitala 040 341 6381
Lisätietoja antaa
Koulutuspäällikkö Pasi Räty, 040 341 6308 tai koulutussihteeri Katri Lunkka, 040 341 5000, etunimi.sukunimi@jao.fi
Haku päättyy
30.11.2017
Hae koulutukseen
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja Tulosta sivu