Valitse ao-oppilaitos

Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja (nuoret)

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Aika 09.08.2017 - 31.05.2020

Paikkakunta Jyväskylä

Osoite Viitaniementie 1 A, 40720 JYVÄSKYLÄ

Kohderyhmä
Peruskoulun päättävät nuoret.
https://vimeo.com/139700784
Kuvaus
Nuorille tarjolla oleva koulutuksemme on yksi rakennusalan perustutkinnon osaamisohjelmista. Koulutus on kolmevuotinen kuten muutkin nuorille suunnatut perustutkinnot. Koulutukseen valittu voi hakea myös kahden tutkinnon opintoihin.

Maarakennuskoneenkuljettajaopinnot järjestetään kahdella eri kampuksella; Jyväskylässä (Viitaniemi) ja Lievestuoreella. Jyväskylän aikuisopiston puolesta on järjestetty opiskelijoille ilmainen linja-autokuljetus Viitaniemestä Lievestuoreelle.

Lievestuoreen oppimisympäristö on suunniteltu logistiikka- ja maarakennusalan koulutuksiin soveltuviksi. Toimipisteestä löytyvät teoria- ja tietotekniikkaluokkien lisäksi alan monipuoliset erikoistilat opetusvälineineen, esimerkiksi terminaali, hydrauliikkaluokka ja maa-aineslaboratorio. Toimitilan välittömässä läheisyydessä on laajat harjoittelualueet maarakennuskoneilla tehtäviä harjoituksia varten. Kuljettajaopetuksessa voidaan hyödyntää toimipisteen vieressä olevaa ajoharjoittelurataa.
Sisältö
Ammatilliset opinnot sisältävät pääosin erilaisten maarakennuskoneiden käyttöä ja niiden huolto- ja korjaustöitä. Koneita oppilaitoksella on käytössä noin 30.

Opintoihin sisältyy B-luokan ajokortti. Mikäli opiskelija valitsee valinnaisiksi tutkinnon osiksi maa-aineskuljetuksen ja kuljetusalan perustason ammattipätevyyden, hän suorittaa opiskelunsa aikana myös C -luokan ajokortin. Ajokortteihin liittyvä opetus on opiskelijalle maksutonta, hän maksaa ainoastaan viranomaismaksut (teoria- ja ajokokeet, lääkärintodistukset, passikuvat). Edellytyksenä ajokorttiopinnoille on opinnoissa edistyminen sekä aiempi riikkeettömyys (ei vakavia tai toistuvia rikkeitä Trafin myöntämässä ajokorttiotteessa https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut).
Kustannukset opiskelijalle
Opiskelija maksaa työvaatteista omavastuun 100 €.
Ajokorttiluokan korotuksesta opiskelija maksaa viranomaismaksut.
Miten haet
Yhteishaussa vapaaksi jääneisiin aloituspaikkoihin voi hakea Opintopolun kautta lisähaussa 16.6.-31.7.2017 tai suoraan oppilaitokseen (painike alla).

Varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella kannattaa tiedustella mahdollisesti vapaana olevia opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.
Koulutukseen liittyvät terveydelliset vaatimukset
Tutkintoon valinnaisena kuuluvan C -luokan ajokortin terveysvaatimukset, ryhmä 2 (R2) löytyvät osoitteesta http://stm.fi/ajoterveyden-arviointi-ja-laakareiden-ilmoitusvelvollisuus
Kouluttaja
Mika Ahonen 040 341 6445
Lisätietoja antaa
Kouluttaja Eija Kinnunen-Likola, 040 341 6384
Opinto-ohjaaja Kirsti Savolainen, 040 341 5025
Koulutussihteeri Katri Lunkka, 040 341 5000
etunimi.sukunimi@jao.fi
Haku päättyy
08.08.2017
Hae koulutukseen
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja (nuoret) Tulosta sivu