Valitse ao-oppilaitos

Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, valokuvauksen osaamisala, kuva-artesaani

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Paikkakunta Jyväskylä

Osoite Kympinkatu 3, 40320 JYVÄSKYLÄ

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu kaikille valokuvauksesta, kuvankäsittelystä ja kuvailmaisusta kiinnostuneille. Hakijalta ei edellytetä aiempaa osaamista tai koulutusta alalta. Koulutus sopii hyvin myös täydennyskoulutukseksi eri aloille. Valokuvauksen harrastuneisuus ja aiempi työkokemus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa.

Voit myös kuulua seuraavaan kohderyhmään:

Oletko sinä etsimämme henkilö? Meillä on opiskelupaikkoja jaossa 20–29-vuotiaille. Jos olet kokonaan ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa, tartu tilaisuuteen ja hae mukaan nyt! Kysy lisää Nuorten aikuisten osaamisohjelmasta Oppi-Online-ohjauspalvelusta, puh. 040 341 5055 tai aikuisopisto@jao.fi. Lisätietoja myös osoitteessa www.jao.fi/aikuisopisto/osaamisohjelmat
Kuvaus
Kuvallisen ilmaisun perustutkinto antaa valmiudet toimia valokuvauksen tehtävissä toisen palveluksessa tai ammatinharjoittajana sekä visuaalisen suunnittelun ja taiteellisen toiminnan alueilla. Hyväksytysti suoritetut tutkintotilaisuudet oikeuttavat saamaan tutkintotodistuksen, joka antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Tutkintoon valmistava koulutus kestää noin kaksi lukuvuotta. Tutkinnon laajuus on 120 ov ja valmistavan koulutuksen pituus on 60-80 ov henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Koulutuksen alussa opiskelijat laativat kouluttajien ohjauksessa henkilökohtaisen suunnitelman näyttötutkinnon suorittamisesta ja tarvittavan ammattitaidon hankkimisesta. Suunnitelmaa tarkennetaan opintojen edetessä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, joka sisältää lähiopetusjaksoja, itsenäistä työskentelyä, ryhmätyöskentelyä sekä etäopiskelua. Yhteisissä kokoontumisissa käydään läpi tehtäväsuorituksia sekä asiakaslähtöisiä valokuvatuotoksia.

Tutkinnon osat:
•Kuvan toteuttaminen visuaalisessa viestinnässä
•Valokuvan toteuttaminen
•Dokumentaristinen valokuvaus
•Rakennettu kuva
•Valokuvailmaisu
•Valokuvaajan ammattikäytännöt ja yrittäjyys

Lisäksi jokainen valitsee tutkintoonsa kolme valinnaista osaa:
•Verkkojulkaiseminen
•Näyttelyn toteuttaminen
•Valokuvataide
•Kuvajournalistinen kerronta
•Tuotekuvaus
Sisältö
Seuraava koulutus alkaa alkuvuodesta 2018, hakuaika alkaa syyskuun puolivälissä. Aaloitusajankohta ja toteutusaika tarkentuvat myöhemmin. Koulutuksen tiedot päivittyvät haun käynnistyessä. Lisätietoja saat sähköpostitse tai puhelimitse koulutuksen yhteyshenkilöltä. Koulutuksen soveltuvuudesta itsellesi voit kysyä Oppi-Online-ohjauspalvelusta, puh. 040 341 5055 tai aikuisopisto@jao.fi.
Kustannukset opiskelijalle
Tutkintomaksu 58 euroa.
Lisätietoja antaa
Sanna Kärkkäinen sähköpostitse etunimi.sukunimi@jao.fi tai puh.040 341 6303. Opiskelijan ohjauspalvelu puh. 040 341 5055, s-posti: aikuisopisto[@]jao.fi.
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Kuvallisen ilmaisun perustutkinto, valokuvauksen osaamisala, kuva-artesaani Tulosta sivu