Valitse ao-oppilaitos

Käsityöntekijän ammattitutkinto

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Paikkakunta Jyväskylä

Osoite Kympinkatu 3, 40320 JYVÄSKYLÄ

Kohderyhmä
Käsityöalan harrastaja/ammattilainen; jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi. Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys, tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.
Kuvaus
Käsityöalan ammattitutkinnon valmistava koulutus on monialainen. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa. Koulutuksesi voi painottua käsityönalan yrittäjyyteen puu-, metalli- tai tekstiilialalla.

Käsityöntekijän tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja tavoitteellinen osaamisensa kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin. Koulutuksen aikana laadit liiketoimintasuunnitelman, jonka toimivuutta olet jo koulutuksen aikana testannut.
Valmistava koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta. Opinnot sisältävät lähiopetusta, ohjattuja etätehtäviä, verkko-opintoja ja työssäoppimista.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus voidaan tehdä käsityöalan yrittäjälle tai alalla työssä olevalle.

Koulutus toteutetaan Jyväskylän Kankaalla luovalla kampuksella (www.jao.fi/luovakampus), jossa kohtaavat Jyväskylän aikuisopiston ja Jyväskylän ammattiopiston kädentaitajat ja luovien alojen tekijät. Luova kampus muodostuu käsi- ja taideteollisuusalan, kuva- ja media-alan sekä tekstiili- ja vaatetusalan toimijoista sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajista ja yhteisöpedagogeista. Vanhan paperitehtaan siipiosaan rakennetut tilat ovat käytännönläheinen ja yhteisöllinen oppimisympäristö alan tuleville ammattilaisille ja kaikille, jotka haluavat kehittää osaamistaan.
Sisältö
Pakolliset tutkinnon osat
Tuotteiden suunnittelu
Tuotteiden valmistus
Käsityöyrityksen tuotanto ja liiketoiminta
Kustannukset opiskelijalle
Koulutusmaksu 400 € (laskutetaan kahdessa erässä) ja tutkintomaksu 58€.
Aikataulu
Koulutuksen alkamis- ja päättymispäivät sovitaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti.
Kouluttaja
Satu Tammikari 040 341 5086
Lisätietoja antaa
Lisätietoja: kouluttaja Satu Tammikari puh. 040 341 5086
sähköposti: etunimi.sukunimi@jao.fi
Haku päättyy
Jatkuva haku
Hae koulutukseen
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Käsityöntekijän ammattitutkinto Tulosta sivu