Valitse ao-oppilaitos

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto

Toteuttaja Jyväskylän aikuisopisto

Paikkakunta Jyväskylä

Osoite Kympinkatu 3, 40320 JYVÄSKYLÄ

Kohderyhmä
Haluatko pätevöityä ammatissasi? Haemme opiskelijaksi sinua, joka toimit ammatiksesi teatteritekniikan tai muun show-tekniikan alalla tai sinulla on muuten vahva ammatillinen pohja teatteritekniikan tai show-tekniikan alan työstä. Kiinnostuitko?
Jos vastasit kyllä, hae meille opiskelemaan! Tarjoamme sinulle mahdollisuuden opiskella ammattitutkintoon oppisopimuskoulutuksena tai monimuoto-opiskeluna joustavasti työsi ohessa.

Oletko ilman tutkintoa ja 20-50-vuotias? Valtakunnallisten osaamisohjelmien myötä tarjoamme paremmat mahdollisuudet opiskelupaikkaan 20-50-vuotiaille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä ammatillista tutkintoa, ylioppilastutkintoa tai joiden opinnot ovat jääneet kesken. Kysy lisää Oppi-Online-ohjauspalvelusta, puh. 040 341 5055 tai aikuisopisto@jao.fi. Lisätietoja myös osoitteessa: https://www.jao.fi/fi/Jyvaskylan-aikuisopisto/Opiskelu/Osaamisohjelmat-20-50-vuotiaille
Kuvaus
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon suorittajat toimivat laaja-alaisesti ammatillisen esitystoiminnan valo-, ääni- tai näyttämöteknisissä tehtävissä osana taiteellista työryhmää ja tuotanto-organisaatiota. Työtehtävät ovat pääasiassa teattereissa, kulttuuri- ja monitoimitaloissa, tapahtumatekniikan toteutuksissa konsertti- ja festivaaliympäristöissä.

Opiskelet sinulle räätälöidyn opiskelusuunnitelman mukaisesti, jossa on huomioitu aiempi koulutuksesi, osaamisesi ja kokemuksesi. Opiskelu toteutetaan joustavasti monimuoto-opiskeluna ja saat tarvitsemasi koulutuksen täsmäopetuksena. Jos sinulla on jo tutkinnossa vaadittava ammattitaito, niin se vähentää ratkaisevasti lähiopetustarvetta.
Opintojesi pituus riippuu osaamistasostasi. Opiskelu sovitetaan aikataulujesi mukaan henkilökohtaisesti ja osaamisesi taso mitataan ja tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa työpaikallasi.
  • Koulutukseen voit hakea koulutushakumme kautta.
  • Oppisopimuskoulutukseen voit hakea oppisopimuskeskuksemme kautta.


Oppisopimuskoulutus on työssä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Koulutuksesi ja tutkinnon suorittaminen suunnitellaan yhteistyössä sinun, työnantajasi, oppilaitoksen kouluttajan ja oppisopimuskeskuksen koulutustarkastajan kanssa. Työpaikalla teet normaaleja työtehtäviä ja siten kehityt ammatissasi. Tukenasi työpaikalla tapahtuvassa koulutuksessa on työpaikkakouluttaja.
Sisältö
Kaikille pakolliset tutkinnon osat:
  • Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen
  • Teatteri- ja tapahtumatekniikan tuotantoprosessissa toimiminen


Valinnaiset tutkinnon osat, mm.
  • Esitysteknisen valojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
  • Esitysteknisen äänijärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
  • Esitysteknisen videojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
  • Näyttämötekninen työskenteleminen
  • Tapahtumateknisten rakenteiden rakentaminen


Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/2287281
Kustannukset opiskelijalle
Koulutusmaksu 250 € (mahdollisuus maksaa kahdessa erässä), näyttötutkintomaksu 58 €.
Kouluttaja
Arto Saarelainen 040 341 6459
Lisätietoja antaa
Koulutuksesta ja tutkinnon suorittamisesta
Kouluttaja Arto Saarelainen 040 341 6459
Oppisopimuksen osalta
Koulutustarkastaja Olli Hämäläinen 040 341 5184
Oppisopimusesite: https://www.jao.fi/loader.aspx?id=5b9d5979-9004-488e-ba50-95ab2f803ab8
Haku päättyy
Jatkuva haku
Hae koulutukseen
Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä
Jyväskylän aikuisopisto / Koulutushaku / Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto Tulosta sivu