Valitse ao-oppilaitos

Yhteisöpedagogin opintoja osana perustutkintoa Jämsän ammattiopistossa

IMG_20170216_110141.jpgRyhmän tuki ja tsemppaus on tärkeää.
16.2.2017

Syksystä 2016 alkaen Jämsän ammattiopiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkinnon osana on voinut suorittaa Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) yhteisöpedagogin opintoja. Opiskelumalli on kehitetty tiiviissä yhteistyössä toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitosten välillä.

Eveliina Lindstedt, Tuomas Söyrinki ja Juulia Peltomaa opiskelevat nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajiksi ja valmistuvat keväällä 2017 Jämsän ammattiopistosta. Erityistä heidän opinnoissaan on ollut se, että he ovat opiskelleet samalla yhteisöpedagogin opintoja Humakissa.

- Humanistisessa ammattikorkeakoulussa meitä ohjaa väylävalmentaja Sanna Lukkarinen. Häneltä olemme saaneet suunnan opiskeluun ja ohjeet tehtäväkokonaisuuksien tekemiseen. Ohjausta ja apua olemme saaneet myös Jämsän ammattiopiston opettaja Sanna Anttilalta. Humakin kampuksella olemme käyneet pari kertaa, muuten opiskelumme on tapahtunut omalla kampuksella. Meillä on ollut myös verkon kautta tapahtuvaa omatoimista opiskelua ja verkkokokoontumisia valmentajien johdolla.

- Amk-opintojen edistymiseen ja tehtävien tekotapaan olemme itse voineet vaikuttaa. Esimerkiksi tehtävien tekeminen ryhmässä on ollut mahdollista. Opintoja olemme voineet tehdä tosi itsenäisesti, mutta oma-aloitteinen pitää olla. Pienen ryhmän tuki ja tsemppaus on ollut tosi tärkeää.

Eveliina, Juulia ja Tuomas suosittelevat humak-väyläopintoja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita yhteisöpedagogin opinnoista. Tämä on hyvä ponnahduslauta korkeakouluopintoihin. ”Jos tykkäät työskentelystä ihmisten kanssa, niin tämä on oikea opintopolku”, sanoo Eveliina hymyillen, ja Tuomas sekä Juulia myötäilevät.

Opintoihin hakeminen

Jämsän ammattiopiston nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkintoon haetaan kevään yhteishaussa opintopolun kautta. Opintojen aikana voi valita suuntautumisen Humak -väyläopintoihin. Opiskelemalla 60 opintopistettä Humakin väyläopintojen kautta voi hakea erillisvalinnassa opiskelijaksi yhteisöpedagogin opintoihin.

Lisätiedot

Jämsän ammattiopisto:
Sanna Anttila, puh. 040 341 4320, opettaja
Marjut Penttinen, puh. 040 341 4439, opinto-ohjaaja

Yhteisöpedagogin opintoja osana perustutkintoa Jämsän ammattiopistossa Tulosta sivu