Valitse ao-oppilaitos

Virkamuutoksia Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä

16.5.2017

Mediatiedote 16.5.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä uudistaa toimintaansa ja organisaatiotaan vuoden 2018 alussa. Suurimmat muutokset uudessa Jyväskylän koulutuskuntayhtymän organisaatiossa koskevat ammatillista koulutusta, jota kootaan hallinnollisesti ammatillisen koulutuksen toiminta- ja rahoituslain muuttuessa.

Jyväskylän aikuisopiston, Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän oppisopimuskeskuksen sekä Jämsän ammattiopiston pohjalta perustetaan kaksi ammatillisen koulutuksen oppilaitosta Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä. Oppilaitosten rehtoreiksi siirretään nykyiset rehtorit Pirjo Kauhanen Jyväskylään ja Petteri Järvinen Jämsään.

Uusiin ammatillisiin oppilaitoksiin perustetaan neljä yksikönjohtajan virkaa ja 20 koulutuspäällikön virkaa. Nykyisiin oppilaitoksiin nähden virkoja on 15 vähemmän.

Koulutuskuntayhtymän hallitus käsittelee asian kokouksessaan 18.5. ja valtuuttaa asiaan liittyvän yhteistoimintaneuvottelun. Neuvottelujen lähtökohtana on, että nykyiset päällikkö- ja johtamisviroissa olevat siirretään uusien oppilaitosten virkoihin tai muihin uuden organisaation asiantuntija- tai opetustehtäviin.

Koulutuskuntayhtymän hallitus päättää samassa kokouksessa itseoikaisusta lukiokoulutuksen 20 lehtorin viran suhteen. Osana vuoden 2017 yhteistoimintaneuvotteluja virat päätettiin muuttaa päätoimisen tuntiopettajan virkasuhteiksi elokuusta 2017 alkaen. Jyväskylän kaupunginvaltuuston osoitettua lukiokoulutukselle lisärahoitusta 370 000 euroa ja päätöksen tultua täytäntöönpanokelpoiseksi, kuntayhtymällä on osoittaa lehtorin virkoihin tarvittava lisätyö.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100

Virkamuutoksia Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä Tulosta sivu