Valitse ao-oppilaitos

Uutta yhdessä -seminaarissa pohdittiin koulutuksen yhteistyötä

olli-pekka-heinonen-ao.jpgKoulumuodoista olisi entistä enemmän siirryttävä elinikäisten ja vuorovaikutteisten oppimispolkujen todellisuuteen, korosti OPH:n pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen
9.5.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän 8.5.2017 järjestämässä kutsuseminaarissa käsiteltiin oppimisen ja kehittämisen yhteistyötä Jyväskylässä ja Keski-Suomessa.

Ammatillisen koulutuksen reformin toteuttamista edistävän valtakunnallisen Parasta osaamista -verkostohankkeen esitteli projektipäällikkö Pia Tolonen. Schildtin lukion rehtori Ari Pokka puolestaan kertoi tavoitteita lukiokoulutuksen uudistamiseksi. Koko toisen asteen koulutuksessa on suuri vaade opiskelija- ja tarvelähtöiseen henkilökohtaistamiseen ja prosessien sujuvoittamiseen.

EduFutura Jyväskylä -yhteistyötä esittelivät koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtaja Anu Tokila, ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Hannu Ikonen ja yliopiston suunnittelupäällikkö Jarkko Pirkkalainen. EduFutura on Keski-Suomen oma vastaus koulutuksen yhteistyörakenteiden kehittämiseen.

Seminaariin osallistui Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, joka korosti esityksessään laaja-alaista kulttuurin muutostarvetta. Koulumuodoista olisi entistä enemmän siirryttävä elinikäisten ja vuorovaikutteisten oppimispolkujen todellisuuteen.

Uutta yhdessä -seminaarissa pohdittiin koulutuksen yhteistyötä Tulosta sivu