Valitse ao-oppilaitos

Uusi koulutusambulanssi tukee ensihoidon opiskelun uudistusta Jämsän ammattiopistossa

ambulanssi.jpgKolme ambulanssissa olevaa videokameraa välittävät kuvaa Jämsän ammattiopiston simulaatiotiotiloihin, joissa voi seurata ja oppia toimintaa.
12.5.2017

Mediatiedote 12.5.2017

Jämsän ammattiopiston ensihoidon opiskelijat pääsevät harjoittelemaan normaalin varustetason mukaisessa ambulanssissa syksystä 2017 lähtien. Hankinta liittyy perustason ensihoitajan koulutuksen uudistukseen.

Aiemmin ensihoito oli yksi lähihoitajakoulutuksen osaamisala, mutta nyt perustason ensihoitajat opiskelevat alusta lähtien ensihoitopainotteisesti. Uusi koulutus vakiinnutetaan ammatillisen koulutuksen uudistuksen yhteydessä. Kyse on kuitenkin edelleen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Koska ambulanssi toimii oppimisympäristönä, siihen on asennettu kolme videokameraa, joista välittyy kuva oppilaitoksen ensihoidon simulaatiotiloihin. Muut opiskelijat ja opettajat voivat seurata ja arvioida ambulanssissa tapahtuvaa ensihoitotoimintaa ja samalla oppia itse.

- Ensihoidon koulutuksen kehittämisessä on koko ajan tehty tiivistä yhteistyötä useiden ensihoitoa toteuttavien yksiköiden kanssa. Ambulanssikin on ostettu Pirkanmaan pelastuslaitokselta, joka haluaa osaltaan tukea ja kehittää Jämsän ammattiopiston ensihoidon koulutusta, toteaa ensihoidon koulutuksesta vastaava opettaja Anu Järvinen.

Tyypillisiä perustason ensihoidon koulutusohjelman tai osaamisalan suorittaneen työpaikkoja ovat sairaankuljetusyritykset tai pelastuslaitosten ensihoitopalveluyksiköt, sairaaloiden päivystyspoliklinikat tai terveyskeskusten päivystys- ja akuuttihoidon yksiköt ja vastaanotot sekä yliopistollisten sairaaloiden tai keskussairaaloiden leikkausosastot.

Sosiaali- ja terveysalan palvelujen muutokset tuovat mahdollisesti ensihoito-osaamisen tarvetta myös muihin sosiaali- ja terveyspalveluyksikköihin

Lisätietoja

Anu Järvinen, opettaja, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4366
Uusi koulutusambulanssi tukee ensihoidon opiskelun uudistusta Jämsän ammattiopistossa Tulosta sivu