Valitse ao-oppilaitos

Työelämätaidot tärkeää lukiossakin: Schildtin lukiolaiset ja Valmetin työntekijät oppimaan toisiltaan

ao lukiot lyseo schildt.jpgMukaan valitut opiskelijat saavat toiminnasta lukiokurssin mutta myös palkkaa Valmetilta.
19.5.2017

Mediatiedote 19.5.2017

Schildtin lukio ja Valmet Oyj käynnistävät yhteistyön, jossa lukiolaiset ja Valmetin Rautpohjan työntekijät oppivat eri asioita toisiltaan. Neljän opiskelijan ja neljän työntekijän pilottiryhmä tapaa toisensa ensimmäisen kerran tiistaina 23.5. Mukaan valitut opiskelijat saavat toiminnasta lukiokurssisuorituksen, mutta myös palkkaa Valmetilta.

- Valmetilla on moniakin intressejä, miksi yhteistyö lukiolaisten kanssa kiinnostaa meitä. Haluamme lukiolaisten näkökulmaa mukaan työskentelyymme, ja on tärkeää myös tarjota nuorille oikeaa tietoa teknologia-alasta. Tietenkin Valmetille on myös merkittävää, että olemme kiinnostava tulevaisuuden työnantaja, henkilöstöpäällikkö Satu Pennanen Valmetilta summaa.

Pennanen sanoo, että lukiolaisten oppimispolku projektissa on alkanut jo siitä hetkestä, kun he ovat tehneet hakuvideon ja cv:n itsestään. Ne ovat ensi askeleita työllistymisessä ja avaavat, mistä työnhaussa oikein on kyse.

Valmetin kaltainen yritys ei etsi superihmisiä, vaan kehittymisestä innostuvia työntekijöitä.
- Viestini nuorille on, että tarvitsemme tavallisia ihmisiä, jotka ovat avoimia uudelle ja haluavat oppia. Pointti ei todellakaan ole se, että jo valmiiksi pitäisi olla valtavan laaja osaaminen, Satu Pennanen toteaa.

Idea Schildtin ja Valmetin yhteistyöstä syntyi Critical Friends rehtorit ja yritysjohto yhdessä -koulutuksessa. Schildtin lukion apulaisrehtori Mika Rantala tapasi koulutuksessa Valmetin johtoa, ja keskustelujen pohjalta yhteistyö alkoi konkretisoitua. Critical Friends -koulutus on Opetushallituksen rahoittama Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutin, Suomen Rehtorit Ry:n ja Taloudellisen tiedotustoimiston yhteinen hanke. Koulutuksessa rehtorit ja yritysjohtajat muodostavat työparit, joissa he valmentavat toisiaan.

- Myös lukiossa on tärkeää hahmottaa reittejä työelämään jo opiskeluaikana. Schildtissä tavoitteemme on, että tulevaisuudessa jokaisella opiskelijallamme on alusta asti kontakti johonkin yritykseen ja se kestäisi koko lukioajan, Rantala kertoo.

Hänen mukaansa nyt haetaan mallia, jossa lukio ja yritys voivat tehdä tuloksekasta ja molempia hyödyttävää yhteistyötä.

Lisätiedot
Mika Rantala, apulaisrehtori, Schildtin lukio, puh. 040 341 4690
Satu Pennanen, henkilöstöpäällikkö, Valmet Oyj, puh. 040 546 3588

Työelämätaidot tärkeää lukiossakin: Schildtin lukiolaiset ja Valmetin työntekijät oppimaan toisiltaan Tulosta sivu