Valitse ao-oppilaitos

Taiteilija Maija Ojasen vaikuttava Linnut-teos julkistetaan Jyväskylän ammattiopistossa 12.5.

linnut.jpgTeoksen voi tulkita eteenpäin menemiseksi, oppimiseksi ja oman tien löytämiseksi, luonnehtii taiteilija Maija Ojanen. Kuvassa yksityiskohta maalauksesta.
9.5.2017

Mediatiedote 9.5.2017

Peräti yhdeksän metrin korkeuteen ulottuva taiteilija Maija Ojasen maalaus Linnut julkistetaan Jyväskylän ammattiopistossa perjantaina 12.5.2017. Teos on sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristössä Keskussairaalantien E-rakennuksessa, joka on yhteinen Bovallius-ammattiopiston kanssa.

Kolmen kerroksen korkeuteen kipuavassa teoksessa noin 150 lintua lähtee lentoon alimpana olevasta laatikosta ja linnut lentävät koko seinän mitalta. Ajoittain teokseen yhdistyy myös lintujen äänimaailmaa.

- Olen käyttänyt lintuteemaa useinkin teoksissani. Jyväskylän ammattiopistolle maalaamani teoksen voi tulkita eteenpäin menemiseksi, oppimiseksi ja oman tien löytämiseksi. Opiskelijat ovat koulussa määräajan ja jatkavat sitten eteenpän, Maija Ojanen luonnehtii.

Hän kertoo, että seinätila oli melko haastava: sitä ei näe kokonaisuutena mistään kulmasta, mutta katsojan täytyy pystyä kuitenkin hahmottamaan teoksen kokonaisuus. Ojanen kertoo itse teoksen vaiheista sen viiden kuukauden valmistumisprosessin aikana kuvatulla videolla: (voit myös kopioida osoiteriville: https://www.youtube.com/watch?v=2zBDbWqOPWU&feature=youtu.be)

Maija Ojanen on jyväskyläläinen taiteilija, joka on osallistunut useisiin näyttelyihin kotimaassa. Hän on Suomen taiteilijaseuran jäsen. Ojanen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2012.

Taidejulkistuksessa juhlistetaan myös E-rakennuksen tilojen uudistusta. Siellä sosiaali- ja terveysalalle on otettu käyttöön täysin uudenlaiset oppimisympäristöt. Uusituissa tiloissa opiskelijat oppivat mahdollisimman lähellä aitoa työelämää olevissa ympäristöissä. Lisäksi oppilaitoksen ovet ovat entistä enemmän avoinna kahteen suuntaan: oppilaitoksessa käy asiakasryhmiä opiskelijoiden ohjattavana, ja opiskelijat oppivat yhä enemmän alan työpaikoilla. Työssäoppimisen lisäksi opintoja viedään sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työpaikoille erilaisissa yhteistoiminnallisissa projekteissa.

Uudet oppimisympäristöt on suunniteltu käyttäjien tarpeiden ja pedagogiikan kehittämisen lähtökohdista. Taustalla on Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan yhteistyössä toteuttama nelivuotinen käyttäjälähtöisen tilasuunnittelun yhteistyöprojekti.

Lisätiedot

Erkki Kumpulainen, kiinteistöjohtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5152
Minna Sillanpää, sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5203
Maija Ojanen, taiteilija, puh. 040 573 8395

Kutsu viestimille:

Toimittajat ovat tervetulleita julkistamistilaisuuteen perjantaina 12.5.2017 klo 12, osoite: Keskussairaalantie 21, E-rakennus, Jyväskylä
Taiteilija Maija Ojasen vaikuttava Linnut-teos julkistetaan Jyväskylän ammattiopistossa 12.5. Tulosta sivu