Valitse ao-oppilaitos

Suomalainen liiketalouden tutkintokoulutus käynnistyi Shanghaissa

2017-ao-koulutusvienti-kiina.jpgTutkintokoulutus käynnistyy yrittäjyyskasvatusjaksolla, jota Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja EduCluster Finland ovat vieneet Shanghaihin vuodesta 2015
26.6.2017

Mediatiedote 26.6.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on käynnistänyt liiketalouden perustutkinnon osatutkintokoulutuksen Shanghaissa yhteistyössä koulutusvientiyritys EduCluster Finlandin (ECF) kanssa.

Koulutukseen osallistuu 28 yhteistyökoulun Shanghai Commercial and Accouting Schoolin opiskelijaa. Tavoite on, että jokainen suorittaisi osatutkinnon.

Tutkintokoulutus käynnistyy yrittäjyyskasvatusjaksolla, jota koulutuskuntayhtymä ja ECF ovat vieneet Shanghaihin vuodesta 2015. Syksyllä 2017 on tarkoitus lisäksi käynnistää samassa shanghailaiskoulussa markkinointiviestinnän ammattitutkinnon koulutus opettajille

Koulutuksia järjestetään sekä Shanghaissa että Jyväskylässä. Osa opinnoista rakennetaan etäopinnoiksi.

Erityisen kiinnostuneita Kiinassa ollaan ammatillisessa koulutuksessa toteutettavasta yrittäjyyskasvatuksesta, ja tavoitteena on integroida yrittäjyyskasvatus luontevaksi osaksi kiinalaiskoulun opintoja.

Liiketalouden osatutkintokoulutus on kansallisesti toinen ulkomailla käynnistyvä tutkintokoulutus. Ensimmäinen on käynnissä Qatarissa, jossa opiskelijat suorittavat suomalaisen koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja EduCluster Finlandin kauppa Qatariin oli ensimmäinen, jonka suomalaiset tekivät ammatillisten tutkintojen myymisessä.

Opetushallitus myönsi vuoden 2016 lopussa Jyväskylän koulutuskuntayhtymälle luvan ammatillisten tutkintojen myynnille kokeiluluonteisesti. Lupa on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Kokeilussa hankitaan tietoa, millaisia muutoksia ammatillisen koulutuksen tutkintojärjestelmään olisi tehtävä, jotta koulutusviennille ei olisi esteitä.

Qatarissa on hiljattain käyty kahden ensimmäisen tutkinnonosan palautekeskustelut, ja niissä koulutus on saanut erinomaista palautetta.

Lisätietoja

Kirsi Koivunen, koulutusvientipäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6339
Suomalainen liiketalouden tutkintokoulutus käynnistyi Shanghaissa Tulosta sivu