Valitse ao-oppilaitos

Schildtin lukion tiimi Yhdysvaltain suurlähetystön yrittäjyyskilpailun finaaliin terveellisen välipalan idealla

ella paavonen schildt.jpgElla Paavonen ja Oona Vainikainen vakuuttivat alueellisen Keski-Suomen semifinaalin tuomariston Snack Box -konseptillaan. Kuvassa Ella Paavonen.
28.11.2017

Schildtin lukion tiimi Ella Paavonen ja Oona Vainikainen on päässyt valtakunnaliseen finaaliin Yhdysvaltain suurlähetystön Ambassador's Entrepreneurial Challenge –kilpailussa.

Kisa haastaa lukiolaiset ja yläkoululaiset keksimään liikeidean, tarttumaan markkinoiden tarjoamaan mahdollisuuteen tai ratkaisemaan tosielämän yrittämiseen tai tuotantoon liittyvän ongelman.

Ella Paavonen ja Oona Vainikainen vakuuttivat alueellisen Keski-Suomen semifinaalin tuomariston Snack Box -konseptillaan. Ajatuksena on tarjota opiskelijoille terveellistä ja hyvää välipalaa myös pitkien iltapäivien aikana välipala-automaatista. Automaatin lisäksi tiimin ideana on kehittää kännykkään ladattava sovellus, josta saa lisätietoa tuotteista ja voi ostaa tuotteita. Sovelluksella voisi myös arvostella tuotteita ja järjestää kilpailuja ja arvontoja myynnin lisäämiseksi.

Semifinaali kisattiin 9.11.2017 Jyväskylän yritystehtaalla, ja siinä oma yritysidea esiteltiin kolmen minuutin myyntipuheena yritysmaailman ammattilaisille ja tuomaristossa mukana olleelle suurlähetystön henkilökunnalle. Esityskielenä oli englanti. Semifinaaliin tiimit etenivät alkukarsinnan kautta. Se oli kirjoitustehtävä.

Finaali on Helsingissä 30.11. – 1.12. Voittajajoukkue saa palkinnoksi matkan Yhdysvaltoihin Summer Business Instituten järjestämään kesäkouluun sekä starttirahan liikeidean toteuttamiseen.

Lisätietoja

Mikko Sorsa, opettaja, Schildtin lukio, puh. 040 341 4840
Schildtin lukion tiimi Yhdysvaltain suurlähetystön yrittäjyyskilpailun finaaliin terveellisen välipalan idealla Tulosta sivu