Valitse ao-oppilaitos

Schildtin lukio kehittää parasta oppimisympäristöä avoimien suunnittelupäivien avulla

schildtin lukio.jpgPeruslukiotoiminnan lisäksi Schildtissä on matemaattis-luonnontieteellinen ja musiikkipainotus. Lisäksi toimii urheilulukio.
7.8.2017

Mediatiedote 7.8.2017

Schildtin lukio haluaa olla paras mahdollinen oppimisympäristö ja kutsuu uusittavien tilojensa avoimiin suunnittelupäiviin opiskelijoiden ja henkilöstön lisäksi pedagogiikan ja suunnittelun ammattilaisia, yrityksiä, yhteistyökumppaneita ja kaikkia asiasta kiinnostuneita.

Tiivis yhteissuunnittelujakso vauhdittaa tilasuunnittelun etenemistä ja tarjoaa laajasti näkökulmia, kun iso joukko erilaisia ihmisiä keskustelee ja ideoi yhdessä. Tarkoitus on jäsentää monipuolisesti, millaiset ovat tulevaisuuden lukion toimivat ja tarpeiden mukaan muuntuvat tilat.

Kokonaisuus käynnistyy keskiviikkona 9.8. klo 9 – 10 infotilaisuudella. Varsinainen yhteissuunnittelu tapahtuu tiistaina 22.8. keskiviikkona 30.8. ja torstaina 7.9. Infotilaisuus pidetään Schildtin lukiossa, osoitteessa Wilhelm Schildtin katu 2. Suunnittelupäivät puolestaan ovat osoitteessa Viitaniementie 1B, liikuntasali, ja ne kestävät klo 9 – 16.

Päivissä työskennellään tilasuunnittelussa nykyisin paljon hyödynnetyn Charette-työpajamenetelmän mukaan: keskustellaan, ideoidaan ja kootaan monipuolisesti näkemyksiä sekä muodostetaan konkreettisia ehdotuksia suunnittelun edistämiseksi.

Jokaisen päivän rakenne on seuraava:

klo 9 Tiedontasaus: Missä ollaan, minne mennään?
klo 10 Yhteissuunnittelu
klo 13 Ryhmätyöskentely
klo 15.30 Päivän tulokset ja seuraavat askeleet

Schildtin lukio toimii vielä tämän lukuvuoden kahdessa rakennuksessa, jotka ovat Viitaniemen toimipiste ja Voionmaan toimipiste. Lukio muuttaa Viitaniemessä uusittaviin tiloihin elokuussa 2018.

Vastaisuudessa Schildtin lukio toimii Viitaniementie 1 B -rakennuksessa, ja käyttää myös joitakin Viitaniementie 1 A -rakennuksen tiloja. Tilojen uudistuksen tämänhetkisen hankesuunnitelman budjetti on noin kaksi miljoonaa euroa.

Kutsu viestimille:

Toimittajat ovat tervetulleita tilaisuuksiin:
ke 9.8.2017 klo 9 – 10 Kaikille avoin info (Wilhelm Schildtin katu 2)
ti 22.8.2017 klo 9 -16 Kaikille avoin yhteissuunnittelu: Visio ja suurin mahdollisuus (Viitaniementie 1B, liikuntasali)
ke 30.8.2017 klo 9 – 16 Kaikille avoin yhteissuunnittelu: Toiminta ja tarpeet (Viitaniementie 1B, liikuntasali)
to 7.9. klo 9 – 16 Kaikille avoin yhteissuunnittelu: Tilat (Viitaniementie 1B, liikuntasali)


Lisätietoja

Mika Rantala, apulaisrehtori, Schildtin lukio, puh. 040 341 4690

Schildtin lukio kehittää parasta oppimisympäristöä avoimien suunnittelupäivien avulla Tulosta sivu