Valitse ao-oppilaitos

Ryhmäkoot Schildtin ja Jyväskylän Lyseon lukiossa keskimäärin 28 ja 30

ao lukiot lyseo schildt.jpgRyhmäkokojen tarkastelu koskee kuluvaa lukuvuotta 2016 – 2017.
15.3.2017

Mediatiedote 15.3.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja Jyväskylän kaupungin tekemässä lukioselvityksessä tarkasteltiin lukioiden ryhmäkokoa. Aikataulusyistä selvitykseen ehdittiin tarkastella vain Jyväskylän Lyseon lukion ryhmät. Lukioselvityksen jälkeen on tehty erillisselvitys Schildtin lukion ryhmien koosta.

Ryhmäkokojen tarkastelu koskee nykytilannetta eli lukuvuotta 2016-2017. Valtakunnallisena, rahoitusjärjestelmään liittyvänä laskentapäivänä tammikuun lopussa Lyseon lukiossa oli 1 024 opiskelijaa ja Schildtin lukiossa 1 156 opiskelijaa.

Helmikuun lopussa julkaistun lukioselvityksen mukaan Lyseon lukiossa kaikkien kurssien ryhmäkoon keskiarvo on 30 siten, että ryhmäkoko on pienimmillään 7 ja suurimmillaan 41. Lyseon lukion yhteydessä järjestettävässä IB-lukiokoulutuksessa keskimääräinen ryhmäkoko on 19 siten, että ryhmäkoko on pienimmillään 3 ja suurimmillaan 36.

Schildtin lukiossa keskimääräinen ryhmäkoko on kaksi opiskelijaa pienempi. Kaikkien kurssien ryhmäkoon keskiarvo on 28 siten, että ryhmäkoko on pienimmillään 7. Suurimmillaan ryhmäkoko on 58, ja tällöin kysymyksessä on vanhojen tanssikurssi. Tanssikursseja on myös järjestetty yhdessä, jolloin 178:n opiskelijan ryhmää on ohjannut kolme opettajaa.

- On tärkeää, että lukiokoulutuksen toiminnasta ja tunnusluvuista käytäisiin asiallista ja tosiseikkoihin perustuvaa keskustelua myös vaalikevään aikana. Ryhmäkoot ovat julkisessa keskustelussa eläneet omaa elämäänsä ja luoneet vääriä mielikuvia. Tämä ei tarkoita, etteikö koulutuksessa olisi jatkuvasti seurattava kehitystä ja suhteutettava ryhmäkokoja koulutuksen pedagogisiin ratkaisuihin ja ainekohtaisiin vaatimuksiin, toteaa kuntayhtymän johtaja Vesa Saarikoski, joka toimii seuraavan vuoden myös lukiokoulutuksen johtajana.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, kuntayhtymän johtaja ja lukiokoulutuksen tulosaluejohtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100.

Ryhmäkoot Schildtin ja Jyväskylän Lyseon lukiossa keskimäärin 28 ja 30 Tulosta sivu