Valitse ao-oppilaitos

Oppisopimusopiskelijoiden osaamista on nähtävänä 8.3. Palokan keskustassa

7.3.2017

Tutkintotilaisuuden aiheena on Erikoispuiden kaato. Metsäalan osaajia tarvitaan kaupungissakin – jo nyt!

Metsäalan osaajien työpanosta tarvitaan myös Jyväskylässä - ja osaaminen näkyy ympäristössä. Metsät kasvavat ja kaupunkialueen metsänhoito vaatii korkeaa osaamista metsäalueiden ja puistojen hoitotarpeet huomioiden. Kaikkialle ei koneellinen puunkorjuu sovellu.

Jyväskylän Kaupungin Työllisyyspalveluiden hallinnoima Kunnontyöt 2-Projekti on kouluttanut oppisopimuksella työntekijöitä metsäalan tehtäviin vuodesta 2015. Kaupunkialueella on nähty huomattavan paljon alueiden raivauksia ja metsätöitä, joita kyseiset oppisopimuksessa olevat työntekijät ovat tehneet. Koulutuksen aikana on huomattu, että jatkossa on selkeä metsäalan ammattilaisten tarve kaupungissakin. Sen lisäksi töitä on myös muuallakin metsissä eri metsänhoitoon liittyvissä tehtävissä.

Jyväskylän oppisopimuskeskus on kouluttanut yhteistyössä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston (POKE) kanssa 8 ammattilaista, ja nyt koulutus on edennyt loppuvaiheeseen. Oppisopimusopiskelijoiden osaamista on nähtävänä 8.3. klo 9.00 alkaen Palokan keskustassa, jossa tutkintotilaisuuden aiheena on Erikoispuiden kaato. Kaupunkialueen metsien käsittely on haasteellista ja erikoispuiden kaataminen laajinta ammattitaitoa vaativaa työtä.

Kohde, jossa pääsee katsomaan metsäalan ammattilaisten osaamista:
Palokan keskustassa, S-markettia vastapäätä oleva pieni puistoalue.
Ritopohjantieltä käännytään Kauppakujalle, siitä löytyy parkkitilaa ja kohde on ihan vieressä.
Aloitamme tutkintotilaisuuden klo 9.00

Lisätietoja antaa
Jyväskylän oppisopimuskeskus, koulutustarkastaja Olli Hämäläinen, puh. 040 341 5184, olli.hamalainen/at)jao.fi

Oppisopimusopiskelijoiden osaamista on nähtävänä 8.3. Palokan keskustassa Tulosta sivu