Valitse ao-oppilaitos

Oppisopimus on hyvä työllistymisväylä – teemaviikko 9. – 13.10. näkyy Jyväskylässä

ao-nosto-oppisopimusviikko.jpgOppisopimus on työelämälähtöinen ja joustava opiskelumuoto, jolla vastataan sekä oppijan että työelämän tarpeisiin.
3.10.2017

Mediatiedote 3.10.2017

Oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksia nostetaan esiin ensimmäistä kertaa järjestettävällä Oppisopimusviikolla 9. – 13.10.2017.

Jyväskylän oppisopimuskeskus järjestää viikolla useita tilaisuuksia hakeutujille, nuorille, yrittäjille ja mentoreille, työelämälle ja sidosryhmille sekä opinto-ohjaajille. Lisäksi valtakunnallisesti järjestetään erilaisia tapahtumia.

Poimintoja Oppisopimusviikon ohjelmasta Jyväskylässä

- Ma 9.10. klo 14 - 15 Yleinen oppisopimusinfo, Jyväskylän oppisopimuskeskus
- Ti 10.10. klo 12 – 17 Muutoksia Fest –ilmaistapahtuma nuorille. Pääpuhujana Elastinen. Ohjelmassa mm. uratarinoita, inspiroivia tyyppejä ja verkostoitumista, Jyväskylän Paviljonki. Tapahtuman toteuttaa ZestMark.
- Ke 11.10. klo 9 – 11 Aamiaisbrunssi Keski-Suomen mentoripankkilaisille ja yrityskummeille, Ravintola Priimus. Kutsuvierastilaisuus.
- To 12.10. klo 13 – 16 Työpaikkakouluttajien oma iltapäivä, verkostoitumista ja keskustelua työpaikalla tapahtuvan ohjauksen muutoksista, Ravintola Priimus, Jyväskylä.
- Pe 13.10. klo 8.15 – 10.45 Oppisopimuksesta opoille -aamiaistilaisuus, Veturitallit Jyväskylä.

Valtakunnallisen oppisopimusviikon virallisena suojelijana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Yhteistyökumppaneina ovat mm. opetus- ja kulttuuriministeriö, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT sekä Suomen Yrittäjät. Oppisopimusviikon pääjärjestäjänä on OpsoDiili-koordinaatiohanke.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työpaikkaa tai yrittäjyyttä. Se on työelämälähtöinen ja joustava opiskelumuoto, jolla vastataan sekä oppijan että työelämän tarpeisiin. Oppisopimuskoulutuksen jälkeen työllistytään hyvin.

Oppisopimuksella opiskelee vuosittain noin 50 000 ihmistä erilaisissa yrityksissä ja työyhteisöissä.

Jyväskylän oppisopimuskeskuksessa suoritettiin viime vuonna yli 500 ammatillista tutkintoa, ja kaikkiaan koulutuksessa oli lähes 2000 oppisopimusopiskelijaa. Eniten ammatillisia perustutkintoja suoritettiin sosiaali- ja terveysalalla sekä liiketaloudessa.

Lisäksi oppisopimuksella on mahdollista opiskella ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä tutkinnon osia. Oppisopimuksella uudessa työsuhteessa aloittaneista opiskelijoista 73 % jatkoi työssä koulutuksen jälkeen.


Lisätietoja

Tarja Puura, projektipäällikkö, Jyväskylän oppisopimuskeskus, puh. p. 040 341 5189

Lisätietoa valtakunnallisesta ohjelmasta www.oppisopimus.fi/oppisopimusviikko
Oppisopimus on hyvä työllistymisväylä – teemaviikko 9. – 13.10. näkyy Jyväskylässä Tulosta sivu