Valitse ao-oppilaitos

Oppilaitokset vauhdittavat ammattiin valmistuvien työllistymistä uusin keinoin

sujuvat työnhakumarkkinat logo.JPG
10.4.2017

Mediatiedote 10.4.2017

Keskisuomalaiset oppilaitokset vauhdittavat ammattiin valmistuvien opiskelijoidensa työllistymistä uusin keinoin. Valmistuville opiskelijoille tarjotaan valmennusta työnhakuun ja opettajille uusia välineitä opiskelijoiden työllistymisen tukemiseen.

Opiskelijoiden ja työnantajien kohtaamisen parantamiseksi on otettu käyttöön sosiaalisen median kanavista erityisesti Facebook. Ryhmässä Osaajia työelämään – etsitään osaajaa! voi tiedottaa vapaista työpaikoista ja löytää niitä. Ryhmässä Osaajia työelämään - osaaja etsii töitä! julkaistaan opiskelijoiden työnhakuilmoituksia. Yleisesti sosiaalisessa mediassa työnhakumarkkinoita edistetään aihetunnisteella #osaajiatyöelämään.

Opiskelijoiden työllistyminen ja koulutuksen vaikuttavuus ovat tulevaisuudessa tärkeitä ammatillisen koulutuksen rahoitusperusteita.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ammatilliset oppilaitokset - Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto ja Jämsän ammattiopisto - sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu edistävät työllistymistä yhteisvoimin Sujuvat työnhakumarkkinat -hankkeella. Keskeistä on lisätä työnantajien kiinnostusta oppilaitoksista ammattiin valmistuvia opiskelijoita kohtaan ja tehostaa oppilaitosten valmiuksia ohjata opiskelijoita työllistymisessä.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ammatillisista oppilaitoksista valmistuu vuosittain yli 4000 uutta ammattilaista, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa noin 700 ammattilaista. Valmistuneista yli puolet on löytänyt paikkansa työelämässä vuosi valmistumisen jälkeen. Noin viidennes heistä jatkaa opintojaan eteenpäin.

Lisätietoja

Vuokko Joutsen, projektipäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6222, vuokko.joutsen(at)jao.fi

https://www.facebook.com/sujuvatyonhaku
https://www.facebook.com/groups/etsitaanosaajaa
https://www.facebook.com/groups/osaajaetsiitoita

Oppilaitokset vauhdittavat ammattiin valmistuvien työllistymistä uusin keinoin Tulosta sivu