Valitse ao-oppilaitos

Motivoituneet aikuisopiskelijat suorittivat ylläpitosiivouksen tutkinnon osan Keuruulla

ryhmakuva.jpgValmistujaisia juhlittiin Pappilan Tavernassa Keuruulla
Heli Ranta ja Elvi Rautio arvostavat saamaansa todistustaHeli Ranta ja Elvi Rautio arvostavat saamaansa todistusta
7.2.2017

Osatutkinto mahdollistaa oman osaamisen lisäämisen

Seitsemän innokasta aikuisopiskelijaa suoritti ylläpitosiivouksen tutkinnon osan kotityö- ja puhdistuspalvelualan perustutkinnosta Keuruulla. Jämsän ammattiopiston toteuttaman koulutuksen aikana tutustuttiin lisäksi yleisesti puhtauspalvelualaan. 14.9.2016 alkaneen koulutuksen päätöstä juhlittiin Pappilan Tavernassa Keuruulla 31.1.2017.

- Saimme kuulla koulutuksesta kaupungin siivouspalveluesimies Tuula Kivimäeltä. Yllätyimme, kun kuulimme että koulutus järjestettäisiin Keuruulla. Aluksi meillä oli muutaman viikon ajan pulpettipäiviä koululla ja sen jälkeen alkoi työssäoppiminen. Työssäoppimisen ajan olimme molemmat koulukeskuksessa, Heli Ranta ja Elvi Rautio kertaavat opintojaan.

- Käytännön työ opetti paljon. Työkaverit ohjasivat ja neuvoivat siivouksessa ja koneiden käytössä. Tässä koulutuksessa tieto syveni ja opimme uutta esimerkiksi siivousaineista. Työ on nyt sujuvampaa, Heli Ranta kiittelee. Ranta ja Rautio pitävät myös koulutuksesta saatua todistusta tärkeänä. - Opintojen myötä saa paljon paremmin jalkaa työpaikan oven väliin.

Henkilökohteiset opinpolut

Jämsän ammattiopisto toteutti koulutuksen yhteistyössä Keuruun kaupungin siivouspalveluiden kanssa.  Valmistavaan koulutukseen sisältyi lähiopetuspäiviä Keuruulla, jonka jälkeen haettiin ammattimaista otetta ohjatulla työssäoppimisjaksolla kaupungin siivouskohteissa. Motivoitunut ryhmä koostui eri-ikäisistä ja eritaustaisista henkilöistä. Kaikki ovat oppineet toisiltaan paljon matkan varrella, Jämsän ammattiopiston kouluttaja Katja Laitinen täydentää.

Tämän tyyppiset henkilökohtaiset opinpolut ovat aikuiskoulutuksessa nykypäivää. Osaamista täydennetään tutkinnon osa kerrallaan työelämän tarpeiden mukaan. Usein tutkintoon voi sisällyttää osia myös muista ammatillisista tutkinnoista, Jämsän ammattiopiston koulutuspäällikkö Sirpa Laakso kertoo.

Lisätietoja:
Jämsän ammattiopisto: kouluttaja Katja Lahtinen p. 040 341 4425, koulutuspäällikkö Sirpa Laakso p. 040 341 4392.
Keuruun kaupunki: siivouspalveluesimies Tuula Kivimäki p. 040 085 9710 ja Hanne Ylitalo p. 040 659 3330.

Motivoituneet aikuisopiskelijat suorittivat ylläpitosiivouksen tutkinnon osan Keuruulla Tulosta sivu