Valitse ao-oppilaitos

Luo oma kesäduunisi –valmennuskurssi opiskelijoille

yrittäjjyys yhdistää logo.jpg
9.2.2017

Kesä lähestyy ja opintoihin tulossa taukoa. Kesäduuni palkkoineen kangastelee monen opiskelijan mielessä. Sen ei aina tarvitse olla palkkatyössä, vaan oman työnsä voi rakentaa itse.

Luo oma kesäduunisi on uusi kaikille Jyväskylän koulutuskuntayhtymän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoille suunnattu kurssi, jolla saa valmennusapua liikeidean kehittämiseksi ja itsensä työllistämiseksi kesäksi 2017.

Kyseessä on opintojakso (10.3. – 21.4.2017), jolla on mukana valmentajia auttamaan ideoiden kehittämisessä. Etukäteen ei tarvitse olla ideaa, vaan sitä voidaan lähteä viemään eteenpäin valmennuksessa.

Ensimmäinen kokoontuminen 10.3.

Kaikkiaan kokoontumisia on viitenä perjantaina kevään 2017 aikana. Tarvittaessa voidaan pitää useampikin tapaaminen. Ensimmäinen on 10.3. klo 13 – 16.

Aikataulu

Valmennuskerta 1: pe 10.3.2017 klo 13-16
Valmennuskerta 2: pe 17.3.2017 klo 13-16
Viikon tauko (annetaan opiskelijoille työskentelyaikaa oman idean kanssa)
Valmennuskerta 3: pe 31.3.2017 klo 13-16
Valmennuskerta 4: pe 7.4.2017 klo 13-16
Viikon tauko (annetaan opiskelijoille työskentelyaikaa oman idean kanssa)
Valmennuskerta 5: pe 21.4.2017 klo 13-16

Mukaan halukkaat lähettävät vapaamuotoisen hakemuksen, jossa kerrotaan tiiviisti: kuka olet, mitä osaat (opintotausta, työkokemus ja harrastukset), miksi haluat osallistua Luo oma kesäduunisi –opintojaksolle.

Korvaavuudet

Kurssi on 3 osaamispisteen laajuinen (+ 5 osp kesäyrittäjyys). Kurssi sopii ammatilisessa koulutuksessa vv-opintoihin tai osaksi Yrityksessä toimiminen -tutkinnon osaa ja lukiokoulutuksessa soveltaviin opintoihin tai osaksi yrittäjyysopintoja.

Kurssin sisältö

Opintojaksolla opitaan ideoimaan mahdollisia liikeideoita ja testaamaan asiakkailla niiden potentiaalia. Asiakastestauksen ja arvioinnin pohjalta osallistuja osaa tuotteistaa ideansa ja käynnistää kokeilevaa liiketoimintaa. Kontaktikertojen teemoina ovat ideointityökalut ja ideointiprosessi, omien ideoiden kiteytys ja esittely, asiakasymmärrys, kokeilut käytännössä (pilotointi) ja liiketoiminnan käynnistys. Valmennus toteutetaan yhteistyössä Tiimiakatemian kanssa. Opiskelijat, jotka työllistävät itsensä kesän ajaksi, saavat sparrausapua myöhemminkin.

Hakemukset ja lisätiedot

Sami Hietala, sähköposti: sami.hietala(at)jao.fi

Video: Jyväskylän Lyseon opiskelija Samu Saari.

 

 

Luo oma kesäduunisi –valmennuskurssi opiskelijoille Tulosta sivu