Valitse ao-oppilaitos

Kukkasidonnan osaajat kilpailevat Jämsän ammattiopistossa 16. – 17.3.

kukka-asetelma_uutiskuva.jpgKilpailutöiden teemana on Kevät, ja siitä toteutetaan kolme erilaista työtä.
13.3.2017

Mediatiedote 13.3.2017

Jämsän ammattiopisto järjestää torstaina 16.3. ja perjantaina 17.3.2017 kukkasidontakilpailun alan opiskelijoille. Mukana on myös venäläiskilpailjoita Leningradin alueelta. Kilpailu järjestetään nyt 23. kerran ja Jämsän ammattiopistossa ensimmäistä kertaa. Samalla Jämsän ammattiopisto käynnistää alan yhteistyön venäläisten kanssa.

Kilpailu on tarkoitettu puutarhatalouden perustutkintoa tai floristin ammattitutkintoa suorittaville opiskelijoille. Mukana on siis niin nuoria kuin aikuisopiskelijoitakin. Ennakkoon odotetaan tasokkaita töitä. Ne arvioidaan ammattitaidon Suomen-mestaruuskilpailun Taitajan tason mukaisesti. Tehtävät ovat kukkakaupan yleisiä sidontatöitä. Teemana on Kevät, ja sitä toteutetaan kolmella eri tavalla: asetelma kukkasienitekniikalla annettuihin astioihin, ojennettava kimppu, jossa mukana rakennelma ja lahjaesineen koristelu.

Kukkasidontakilpailu on osa suomalais-venäläistä viiden ammattialan kilpailukokonaisuutta Suomessa. Sen tarkoitus on rakentaa kansainvälisiä yhteyksiä sekä nähdä käytännössä, miten alaa toteutetaan toisessa maassa. Muut alat ovat maatalous, kokkilaji, metsäala ja sähköasennus. Kilpailut ovat olleet ammatillisessa koulutuksessa erittäin pidetty osa kansainvälisyystoimintaa.

Tuomaristona toimivat osallistujaoppilaitosten kouluttajat eli tuomaristo on suomalais-venäläinen. Tuomarina on muun muassa floristiikan kouluttaja ja floristimestari Katri Gummerus Jämsän ammattiopistosta. Suomen kukkakauppiasliitto valitsi hänet vuoden floristiksi 2015. Gummerus on toiminut kukkakauppiasliiton ammattilaiskilpailujen tuomarina ja sekä kansainvälisten Skills-ammattitaitokilpailujen valmentajana yli 15 vuotta.

Lisätietoja

Katri Gummerus, kouluttaja ja floristimestari, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4469
Outi Honkanen, kouluttaja, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4333

Kutsu viestimille

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua 16. – 17.3.2017. Parhain aika on torstaina klo 13 jälkeen, jolloin on jo valmiita töitä nähtäväksi. Viimeinen kilpailutyö sidotaan perjantaiaamuna ja palkinnot jaetaan noin klo 14.
Paikka: Jämsän ammattiopisto, Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsänkoski (yläkampuksen kukkasidontaluokat)
Kukkasidonnan osaajat kilpailevat Jämsän ammattiopistossa 16. – 17.3. Tulosta sivu