Valitse ao-oppilaitos

Koulutusviennissä valoisaa: shanghailaisopiskelijat markkinointiopissa Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä

gradia marketing comuunication WEB.jpgShanghai Commercial and Accounting Schoolin opiskelijoille järjestetään opintojaksoja sekä Shanghaissa että Jyväskylässä.
2.10.2017

Mediatiedote 2.10.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja koulutusvientiyritys EduCluster Finlandin kesäkuussa 2017 käynnistämä liiketalouden perustutkinnon osatutkintokoulutus Shanghaissa etenee. Parhaillaan kiinalaisopiskelijat ovat Jyväskylässä lähijaksolla, jonka päätteeksi he esittelevät kuvin, videoin ja sanoin havaintojaan osana Valon kaupunki -tapahtumaa tekemästään markkinointiprojektista.

Koulutukseen osallistuu kaikkiaan 22 yhteistyökoulun Shanghai Commercial and Accounting Schoolin opiskelijaa. Tavoite on, että jokainen suorittaisi osatutkinnon. Opintojaksoja järjestetään sekä Shanghaissa että Jyväskylässä. Osa opinnoista on rakennettu etäopinnoiksi.

Liiketalouden osatutkintokoulutus on kansallisesti toinen ulkomailla käynnistynyt tutkintokoulutus. Ensimmäinen on käynnissä Qatarissa, jossa opiskelijat suorittavat suomalaisen koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ja EduCluster Finlandin kauppa Qatariin oli ensimmäinen, jonka suomalaiset tekivät ammatillisten tutkintojen myymisessä.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymällä on Opetushallituksen kokeilulupa ammatillisten tutkintojen myymisestä. Lupa on voimassa vuoden 2020 loppuun. Kokeilussa hankitaan tietoa siitä, millaisia muutoksia ammatillisen koulutuksen tutkintojärjestelmään olisi tehtävä, jotta koulutusviennille ei olisi esteitä.

Tämänkertaisen liiketalouden lähijakson opinnot painottuvat markkinointiviestintään. Kiinalaisopiskelijat työskentelevät monin tavoin Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston liiketalouden ja matkailualan opiskelijoiden kanssa. Molemmat oppilaitokset kuuluvat Jyväskylän koulutuskuntayhtymään.

Osatutkinnon koulutus päättyy huhtikuussa 2018.


Lisätietoja

Kirsi Koivunen, koulutusvientipäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 6339


Kutsu toimituksiin

Toimittajat ovat tervetulleita kuulemaan shanghailaisopiskelijoiden Valon kaupunki -projektin kuvin, videoin ja sanoin rakennettuja loppuesityksiä keskiviikkona 4.10.2017 klo 10.30 – 11.15, paikka: Viitaniementie 1A, opiskelutila A2.227, Jyväskylä

Koulutusviennissä valoisaa: shanghailaisopiskelijat markkinointiopissa Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä Tulosta sivu