Valitse ao-oppilaitos

Klassikot maestron käsissä Hannikaissalissa 28.1.

24.1.2017

Jyväskylän ammattikorkeakoulu tiedottaa 24.1.2017

Campus Sinfonietan konsertissa Klassikot maestron käsissä kuullaan lauantaina 28.1. klo 18.00 klassikkoja barokin, klassismin ja romantiikan aikakausilta. Paikkana on suomalainen musiikkikampus, Hannikaissali.
Beethovenin energistä Egmont-alkusoittoa seuraa J.S. Bachin f-molli pianokonsertto, jonka tulkitsee jousiorkesterin säestyksellä Jyväskylän ammattiopiston taiteen perusopetuksen oppilas, nuori pianovirtuoosi Lauri Forstén. Väliajan jälkeen vuorossa on Schubertin 8. sinfonia, lisänimeltään "Keskeneräinen". Konsertin päättää Bizet'n tanssillinen sarja L'Arlésienne.

Lauri Forstén on 13-vuotias Kilpisen yläkoulun musiikkiluokkalainen. Hän aloitti pianonsoiton 6-vuotiaana Hannele Innasen oppilaana ja opiskelee nyt neljättä vuotta Carlson Turriagon johdolla Jyväskylän ammattiopistossa. Lauri Forstén palkittiin Jämsän pianotapahtumassa stipendillä keväällä 2014 ja Oulun Madetoja-pianokilpailuissa pienten sarjassa tammikuussa 2015. Hänellä on ollut lukuisia esiintymisiä Jyväskylän seudulla menneinä vuosina.

Kapellimestarina toimii Adriano Martinolli d`Arcy. Martinolli opiskeli sävellystä ja kuoronjohtoa Triesten ja Milanon konservatorioissa. Sen jälkeen hän jatkoi opintojaan Wienin Musiikkiakatemiassa, josta valmistui kapellimestariksi vuonna 1991.

Martinolli on johtanut maineikkaita orkestereita, kuten Sinfonica RAI Milanoa, Orchestra of Londonia, Tonkünstler Orchestraa Wienissä ja Orchestra Metropolitanaa Lissabonissa. Tällä hetkellä hän opettaa musiikin johtamisaineita Triesten musiikkikorkeakoulussa. Campus Sinfonietan konsertin johtamisen lisäksi Martinolli opettaa JAMKissa viikon ajan musiikin johtamisaineita.

Konsertin valmentavana harjoituttajana on toiminut Jyväskylän ammattikorkeakoulun lehtori Rita Varonen sekä JAMKin orkesterijohdon oppilaat.

Campus Sinfonietta on Jyväskylän ammattiopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen musiikkia pääaineenaan opiskelevien yhteinen orkesteri, joka tähtää ammattimaiseen yhteissoittotaitoon ja toimintatapaan. Orkesteri toteuttaa lukukausittain 1-2 konserttia, joissa kapellimestariksi kutsutaan oppilaitosten ulkopuolelta orkesterityön ammattilainen.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan harjoituksia huomenna keskiviikkona 25.1. klo 16–20 suomalaiselle musiikkikampukselle Hannikaissaliin, Pitkäkatu 18-22.
Lue lisää

Lisätietoja:
Rita Varonen, lehtori, 040 831 2971, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, musiikin koulutus

Lisätietoja myös: Anne-Mari Kunelius, tuottaja, 040 341 5207, etunimi.sukunimi@jao.fi, Jyväskylän ammattiopisto, taiteen perusopetus, muusikon koulutus

Klassikot maestron käsissä Hannikaissalissa 28.1. Tulosta sivu