Valitse ao-oppilaitos

Kankaan Taitopäivillä avataan ovet Luovalle kampukselle

aik-nosto-luova-kampus.jpg
23.3.2017

Humanistinen ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattiopisto
Jyväskylän aikuisopisto
Kankaan Palvelu Oy

Medatiedote 20.3.2017

Pääsiäisen alla 10.–12.4. Jyväskylän Kankaalla toimiva Luova kampus avaa ovensa ja tarjoaa monenlaista nähtävää ja tehtävää kaikille avoimissa ilmaistapahtumissa. Luova kampus on toiminut tammikuusta 2016 lähtien Kankaan vanhan paperitehtaan kunnostetussa siipiosassa. Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän TKI-yksikkö sekä Jyväskylän aikuisopiston ja Jyväskylän ammattiopiston kädentaitajat ja luovien alojen tekijät muodostavat noin 500 opiskelijan ja yli 50 henkilökunnan jäsenen yhteisön Kankaalle.

Taitopäivillä voi nähdä opiskelijat työn touhussa, seurata näyttelyiden rakentumista ja opetusta sekä työnäytöksiä. Näyttelyt tuovat esiin vaatetusalan, valokuvan, median sekä käsi- ja taideteollisuusalan taitajien työnäytteitä. Työpajassa voi itse mm. ideoida kierrätysfarkuille uutta elämää. Kahtena päivänä vierailijat voivat myös osallistua luovuustutkimukseen: Teatterikoneen luovuustutkijat Taito ja Luova Kangas toteuttavat osallistavaa tutkimusta ympäri kampusta ja auttavat kävijöitä löytämään omat luovuusvoimansa.

Keskiviikkona 12.4. Luova kampus pitää ovet auki iltaan asti ja tarjoaa myös musiikkia ja pop-up-kahvilan. Vierailijat voivat haastaa itsensä elämänmittaiseen oppimiseen taiteilija Rebekah Rousin luennolla ”Poikkitieteellisen tutkimuksen monitieteinen luonne”. Rousi työskentelee myös tutkijatohtorina Jyväskylän yliopistossa ja on esittänyt hillittömän hauskaa teossarjaansa ”Pisin luentomaraton” useissa Euroopan maissa.

Ilmaistapahtuma järjestetään Kankaalla Luovan kampuksen siivessä, käyntiosoite Kympinkatu 3 B. Maksullisia parkkipaikkoja löytyy Kankaan porttirakennuksen ympäristöstä, mistä on ohjaus tapahtumapaikalle.

Lisätietoja antavat:
Koulutuspäällikkö Maija Ketola, Jyväskylän aikuisopisto, maija.ketola(at)jao.fi, puh. 040 341 5075 (tavoitettavissa 27.3. eteenpäin)
Koulutuspäällikkö Helena Kunnas, Jyväskylän ammattiopisto, helena.kunnas(at)jao.fi, puh. 040 341 6075
Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, Kankaan Palvelu Oy, vilja.ruokolainen(at)jkl.fi, puh. 050 311 8564

Taitopäivien ohjelma:

Maanantai 10.4.

klo 10–15 avoimet ovet Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tiloissa

Tiistai 11.4.

klo 10–16 avoimet ovet Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston tiloissa: näyttelyjä ja esittelyjä luovilta aloilta
klo 13–16 tuotemyynti pop-up-myymälässä
läsnä luovuustutkijat Taito ja Luova Kangas

Keskiviikko 12.4.

klo 14–18 avoimet ovet Luovalla kampuksella

näyttelyjä ja esittelyjä luovilta aloilta
työnäytöksiä, mm. taonta ja koristeveisto
työpajassa kierrätysfarkuille uusi elämä
tuotemyyntiä ja pop-up-kahvila
musiikkiesityksiä Jyväskylän ammattiopiston opiskelijoilta
läsnä luovuustutkijat Taito ja Luova Kangas

klo 15–18 HUMAKin tiloissa esitys sarjasta Pisin luentomaraton: Poikkitieteellisen tutkimuksen monitieteinen luonne, taiteilija-tutkija Rebekah Rousi

Kankaan alue, Kympinkatu 3 B
Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

www.jyvaskyla.fi/kangastuksia
www.facebook.com/luova.kampus
puh. 050 311 8564

Yhteistyössä:
Humanistinen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän aikuisopisto, Kankaan Palvelu Oy

Kankaan Taitopäivillä avataan ovet Luovalle kampukselle Tulosta sivu