Valitse ao-oppilaitos

Kangas loistaa valoteoksin ja tapahtumin 22.–24.9.

luovat alat_Kangastuksia.jpgKaikkiin Loistavan Kankaan tapahtumiin on vapaa pääsy
19.9.2016

Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
Humanistinen ammattikorkeakoulu

Mediatiedote 19.9.2016

Loistava Kangas on Kankaan toimijoiden yhteinen avajaistapahtuma. Luova kampus eli Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston käsi- ja taideteollisuusala, kuva- ja media-ala ja tekstiili- ja vaatetusala sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän TKI-yksikkö on toiminut Kankaan vanhan paperitehtaan kunnostetussa siipiosassa tammikuusta 2016 lähtien. Avajaiset järjestetään uuden lukuvuoden aloituksen kunniaksi yhteistyössä Kankaan kanssa.

Avajaisjuhlallisuuksista osa on kaikkien oppilaitosten yhteisiä ja kohdennettu opiskelijoille, henkilökunnalle ja kutsuvieraille. Loistavan Kankaan ohjelmassa on myös useita yleisölle avoimia tapahtumia, kuten ulkotiloihin sijoittuvat tai näkyvät valoteokset sekä pergamenttihallin tapahtumat.

Jyväskylän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston opiskelijoiden tekemät valon ja varjon teokset ovat nähtävissä ulkotiloista käsin, ja ne ovat myös osa Valon kaupunki -tapahtumaa. Luovan Kampuksen ikkunat ja portaikko täyttyvät asuista, tekstiiliteoksista, kuvista sekä valokuvakertomuksesta. Sisäpihalla voi törmätä Valaistuun siivekkääseen, ja vesieläimet asuttavat Tourujoen rantaa Kinakujan sillalta yläjuoksulle päin. Teokset ovat nähtävillä 22.–24.9. klo 20–24.

Miltä uusi Piippuranta näyttää? Perjantaina 23.9. klo 20–23 pääsee kurkistamaan tulevaisuuteen laajakangaskoossa, kun Kankaan ensimmäisen valmistuvan alueen visualisointi julkistetaan. Visualisoinnin ovat tuottaneet yhteistyössä YIT, Skanska ja Kangas. Visualisointi heijastetaan Minimanin takaseinään, lisämausteena Keski-Suomen Elokuvakeskuksen kotimaisia lyhytelokuvia. Kankaan porttirakennuksessa on tarjolla kahvia sekä esittelyjä alueesta ja valmistuvista taloista.

Lauantaina 24.9. pergamenttihallissa pääsee kokeilemaan itse UV-maalausta. UV-maalaustyöpajaa pitää taiteilija Riikka Maria Partanen. Tulokset esitetään Loistavan Kankaan iltajuhlassa lauantaina 24.9. klo 17–21, joka järjestetään yhteistyössä samaan aikaan Mataralla olevan Tourujoen yön kanssa. Pergamenttihallissa on esillä Pimeä taidenäyttely, jossa on UV-valon loisteessa näkyviä taianomaisia teoksia Riikka Maria Partaselta sekä päivän työpajaan osallistuneilta. Klo 18 nähdään Keski-Suomen Pyörätuolitanssijat ry:n esitys ja klo 19–21 matemaattista taidetta: Algoristo – Painting by Numbers. Kahvilassa voi nauttia lämpimän juoman ja työpajassa askarrella itselleen mukavan muiston.

Kaikkiin Loistavan Kankaan tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Vilja Ruokolainen, Kankaan Palvelu Oy, puh. 050 311 8564, vilja.ruokolainen(at)jkl.fi
Koulutuspäällikkö Maija Ketola, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 5075, maija.ketola(at)jao.fi
Koulutuspäällikkö Helena Kunnas, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6075, helena.kunnas(at)jao.fi
Henna-Riikka Markkio, Humanistinen ammattikorkeakoulu, puh. 020 7621 356, henna-riikka.markkio(at)humak.fi
Kangas loistaa valoteoksin ja tapahtumin 22.–24.9. Tulosta sivu