Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän oppisopimuskeskus kouluttaa Jyväskylän kaupungin metsureita

Metsurit2_2017.jpgKoulutusta suunnittelemassa Olli Hämäläinen oppisopimuskeskuksesta, Seija Janhunen Jyväskylän kaupungin Puusta pitkälle -hankkeesta, Lassi Savolainen Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluista ja Päivi Saavalainen Pokelta
20.6.2017

Jyväskylän kaupungilla käynnistyy 3.7. metsäalan perustutkintokoulutus oppisopimuksella.

Koulutuksen tavoitteena on saada 12 uutta ammattilaista metsäalalle. Suurin osa metsäalan perustutkinnon koulutuksesta tapahtuu työpaikalla. Käytännön työssä tapahtuva koulutus toteutetaan Jyväskylän kaupungin metsäalueilla muun muassa taimikonhoitona, istuttamisena, ennakkoraivaamisena ja erikoispuiden kaatamisena. Opiskeluun kuuluu myös teoriapainotteisia koulupäiviä, jotka suoritetaan POKElla Saarijärvellä. Koululla asiat käydään läpi teoriassa ja sen jälkeen opittua sovelletaan käytäntöön. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus.

Metsätyönohjaaja, metsätyön ammattiopettaja Seija Janhunen Jyväskylän kaupungilta toteaa:
”Oppisopimuskoulutus on työssä oppimista ja antaa mahdollisuuden myös niille henkilöille, jotka syystä tai toisesta, eivät ole hakeutuneet opiskelemaan ammattia oppilaitokseen.
Olen vakuuttunut siitä, että oppisopimuskoulutus antaa parhaan opin metsurin työhön käytännössä oppien. Moni nuori joka ei viihdy ´koulunpenkillä´, voi löytää uusia polkuja ja suunnan elämälleen työssä oppien metsässä.
Toukokuussa 2015 aloitti yhdeksän oppisopimusmetsuria projektimme kautta. Hyvä yhteistyö Jyväskylän Kaupungin metsäosaston, Poken ja Jyväskylän oppisopimuskeskuksen kanssa mahdollisti sen, että he kaikki valmistuivat metsureiksi toukokuussa 2017.
Hyvän kokemuksemme myötä päätimme ottaa kaksitoista uutta oppisopimusopiskelijaa ja he aloittavat uudessa Puusta pitkälle -hankkeessa 3.7.2017.”


Lisätietoja
Jyväskylän oppisopimuskeskus, koulutustarkastaja Olli Hämäläinen,
puh. 040 341 5184, olli.hamalainen(at)jao.fi

Jyväskylän oppisopimuskeskus kouluttaa Jyväskylän kaupungin metsureita Tulosta sivu