Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä uudistaa toimintaansa

28.4.2017

Mediatiedote 28.4.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hallitus päätti kokouksessaan 27.4.2017 koulutuksen järjestäjän uudesta toiminnallisesta rakenteesta 1.1.2018 alkaen.

Organisaatiouudistus on hahmotettu kuntayhtymän pitkäjänteisessä strategiaprosessissa. Koulutuksen rahoituksen kiristyminen ja erityisesti ammatillisen koulutuksen uusi rahoitus- ja toimintalaki edellyttävät toimintojen uutta jäsentämistä.

Suurimpana muutoksena Jyväskylän aikuisopistosta, Jyväskylän ammattiopistosta ja Jyväskylän oppisopimuskeskuksesta muodostetaan uusi oppilaitos. Jämsässä toimii myös jatkossa ammatillisen koulutuksen oppilaitos, joka panostaa erityisesti Jämsän toimintaympäristön vahvuuksiin kuten metsäalaan.

Lukiokoulutuksen rakenteessa ei tapahdu muutoksia. Koulutuskuntayhtymän lukiot ovat Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Koulutuskuntayhtymän yhteisiä palveluja tehostetaan entisestään. Ne jäsentyvät kiinteistöpalveluihin, opiskelijoiden ja henkilökunnan ravintolapalveluihin sekä kuntayhtymän sisäisiin palveluihin.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän virallinen nimi säilyy entisellään, mutta uudeksi käyttönimeksi on henkilöstön ja opiskelijoiden osallistamisen jälkeen päätetty Gradia. Se korvaa ao-nimen ja -tunnuksen. Gradia viittaa askeliin eteenpäin (lat. gradior) sekä laadun ja kehityksen asteeseen (engl. grade). Gradia viestii oppimisen ja työelämän uudistamisesta ja toiminnan jatkuvasta parantamisesta.

Uudella käyttönimellä tuetaan uudistusprosessia ja sitoutumista uuteen. Verkkopalvelut ja erilaiset informatiiviset opasteet joudutaan uuden lainsäädännön aiheuttaminen muutosten vuoksi kaikissa tapauksissa pääsääntöisesti uudistamaan. Nimi- ja ilmeuudistus on kustannustehokkainta tehdä tällaisessa vaiheessa.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on toisen asteen ammatillisen ja lukiokoulutuksen sekä taiteen perusopetuksen ja perusopetuksen järjestäjä, jonka omistaa 12 keskisuomalaista kuntaa. Vuonna 2016 opiskelijoita oli 23 113 ja henkilöstöä 1119.

Lisätietoja

Vesa Saarikoski, johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5100

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä uudistaa toimintaansa Tulosta sivu