Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän ammattiopiston opiskelijat valmistivat Jasmina Khabbalille puvun Linnan juhliin

4.12.2017

Mediatiedote 4.12.2017

Ammattiin opiskelevien liiton SAKKI ry:n puheenjohtaja Jasmina Khabbal juhlii 100-vuotiasta Suomea Tasavallan presidentin isännöimillä Linnan juhlilla Jyväskylän ammattiopiston vaatetusalan opiskelijoiden valmistamassa iltapuvussa.

Aikaa puvun valmistamiseen oli vain kolme viikkoa, joten se tehtiin työryhmän voimin. Vaatturiopiskelija Tomi Mattola laati tietokoneella kaavat puvun helmaan ja vaatetusompelijaopiskelijat Kaisla Kupias, Jenna Joensuu ja Aqveliina Ollila tekivät pukuun alushameen. Vaatturiopiskelijat Melissa Dahlman ja Pia Hokkanen leikkasivat ja valmistivat miehustan. Vaatturiopiskelija Anni Lahden kädenjälkeä on pukuun kuuluva vyö.

Puku on materiaaliltaan tummansinistä satiinia, ja vyöhön on painettu kaunis ornamentti. Suunnittelu eteni yhteistyössä asiakkaan kanssa. Opiskelijoiden työtä ohjasi vaatetusalan opettaja Heli Mäkinen.

Kaikki Khabbalin yllä nähtävä muukin koruista meikkiin on eri puolilla Suomea ammattiin opiskelevien opiskelijoiden kädenjälkeä.

Jasmina Khabbal itse opiskelee Jyväskylän ammattiopistossa ravintolakokiksi. Opinnot jatkuvat puheenjohtajakauden päätyttyä.


Lisätietoja

Heli Mäkinen, opettaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 5566


Jyväskylän ammattiopiston opiskelijat valmistivat Jasmina Khabbalille puvun Linnan juhliin Tulosta sivu