Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän aikuisopisto tutustuttaa aikuiskoulutukseen avoimissa ovissa 22.3.2017

www nosto avoimet ovet 2017.jpg
20.3.2017

Mediatiedote 20.3.2017

Jyväskylän aikuisopisto järjestää keskiviikkona 22.3.2017 klo 15–17.00 Avoimet ovet ammattiin -tapahtuman Viitaniemen kampuksella (Viitaniementie 1 A, Jyväskylä). Tapahtuma on tarkoitettu kaikille aikuisopiskelusta ja ammatillisista opinnoista kiinnostuneille, ja se tarjoaakin erinomaisen mahdollisuuden tutustua aikuisopiston monipuoliseen koulutustarjontaan, aloihin sekä eri tapoihin opiskella aikuisena. Lisäksi tarjolla on henkilökohtaista ohjausta opintoihin.

Aikuisopiskelulle on tyypillistä aidoissa työympäristöissä oppiminen. Opiskelijat järjestävätkin avoimissa ovissa erilaisia toiminnallisia esittelypisteitä, joissa on luvassa muun muassa elvytystä ja ensiapua, pop up -valokuvausta, niska-hartiahierontaa, jalkojen kuormitustutkimusta, 360-virtuaalimatka luovalle kampukselle, lettutarjoilua ja käsityötuotemyyntiä.

Tapahtumassa näkyvät myös uudet oppimistavat ja -ympäristöt, joista esimerkkeinä ovat pimeän ajon simulaattori sekä maarakennus- ja yhdistelmäajoneuvosimulaattori. Simulaattorit mahdollistavat muun muassa alkuharjoittelun turvallisessa ympäristössä. Kävijät voivat kokeilla myös turvavyöautossa turvavyön pitävyyttä silloin, kun auto menee katon kautta ympäri tai kun se tekee äkkipysäyksen 50 kilometrin tuntivauhdilla.

Lisäksi esittelyssä ovat uudet ja syksyllä 2017 käynnistyvät media-alan tutkinnot: media-alan perustutkinto (mediapalvelujen toteuttaja) sekä media-alan ammatti- ja erikoisammattitutkinto. Nämä parhaillaan haussa olevat koulutukset keskittyvät monikanavaiseen viestintään. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto korvaa puolestaan syksyllä nykyajan vaatimuksiin uudistuneena aiemman kone- ja metallialan tutkinnon. Kone- ja tuotantotekniikan koulutuksessa digitalisaatio tulee vahvasti osaksi koulutusta, ja esimerkiksi 3D-mallinnus ja -tulostaminen ovat oleellinen osa opintoja.

Avoimissa ovissa onkin mahdollista tutustua 3D-tulostukseen, jolla valmistetaan erilaisia pieniä kappaleita muovista. 3D-mallinnusta käytetään puolestaan suunnittelun työkaluna kalustealan opinnoissa ja tapahtumassa on mahdollista nähdä, kuinka tapahtuu suunnittelusta tuotteeksi -prosessi.

Aikuisopiskelu sopii kaikille, jotka harkitsevat ensimmäistä ammatillista tutkintoaan tai haluavat suorittaa kesken jääneet opintonsa loppuun sekä alanvaihtajille ja lisäkoulutusta tarvitseville. Olennaista on, ettei aikuisen tarvitse läheskään aina opiskella kaikkia asioita alusta vaan hänen aiempi opiskelu- ja työtaustansa huomioidaan aina opintopolun suunnittelussa.

Paikalla ovat myös Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuislukio kertomassa omista koulutus- ja opiskeluvaihtoehdoistaan aikuisille.

Kutsu viestimille
Tiedotusvälineet ovat tervetulleita avoimiin oviin ke 22.3.2017 klo 15–17.00. Paikalla on myös Jyväskylän aikuisopiston rehtori Pirjo Kauhanen.
Paikka: Jyväskylän aikuisopisto, Viitaniementie 1 A, Jyväskylä

Lisätietoja:
Rehtori Pirjo Kauhanen, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6152, pirjo.kauhanen(at)jao.fi
Tapahtuman käytännön järjestelyistä, markkinointiassistentti Hanna Kuusisto, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6379, hanna.kuusisto(at).jao.fi
Avoimien ovien koko ohjelma: www.jao.fi/aikuisopisto/avoimetovet

Jyväskylän aikuisopisto tutustuttaa aikuiskoulutukseen avoimissa ovissa 22.3.2017 Tulosta sivu