Valitse ao-oppilaitos

Jyväskylän Lyseon opiskelija Aleksi Kononen fysiikkaolympialaisiin Indonesiaan

22.5.2017

Mediatiedote 22.5.2017

Jyväskylän Lyseon lukion IB-linjan opiskelija Aleksi Kononen edustaa Suomea 16.-24.7. Indonesiassa järjestettävissä fysiikkaolympialaisissa.

Olympialaisissa on sekä teoreettisia että kokeellisia fysiikan kilpailutehtäviä. Osallistujamaita on vuodesta riippuen 80 – 90.

Matkalla olympialaisiin Aleksi Kononen sijoittui toukokuun alussa Tallinnassa pidetyn Pohjoismaiden ja Baltian maiden fysiikkakilpailun suomalaisista kolmanneksi ja kokonaiskilpailun 16:nneksi. Tallinnassa oli kaksi viisituntista kilpailupäivää. Lukion toista vuotta vastaavaa IB1-vuotta opiskelevalle Aleksi Konoselle osa kilpailun teoreettisista kysymyksistä oli täysin uusia.

- Jouduin opiskelemaan kaksi kansallisen fysiikan kurssia itsenäisesti viikossa valmistautuessani Tallinnan kilpailuun, hän kertoo.

Aleksi Kononen pyrkii myös matematiikan olympiavalmennusjoukkueeseen syksyllä 2017. Opiskelupaikkakin hänellä olisi jo valmiina odottamassa Jyväskylän yliopistossa. Aleksi sai sen voitollaan yliopiston lukiolaisille järjestämässä fysiikan, kemian ja matematiikan kilpailussa. Voitto tuli matematiikan kilpailusta. Vielä hän ei kuitenkaan osaa varmasti sanoa suuntaansa lukion jälkeen.


Lisätiedot

Sinikka Kilpeläinen, matematiikan opettaja, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4709
Aleksi Kononen, opiskelija, Jyväskylän Lyseon lukio, 040 088 4185

Jyväskylän Lyseon opiskelija Aleksi Kononen fysiikkaolympialaisiin Indonesiaan Tulosta sivu