Valitse ao-oppilaitos

Harjulle viisi taideteosta: kaksi julkistetaan vihkiäisissä, loput kolme valmistuvat tämän vuoden aikana

eila-kinnunen-tellervo.jpgHarjun taideteoskokonaisuus on valtakunnallisestikin merkittävä. Taiteen edistämiskeskus on tukenut hankintoja.
3.2.2017

Kuntayhtymän prosenttitaideperiaatteen mukaan Harjun uudelle kampukselle on tilattu valtakunnallisestikin merkittävä viiden taideteoksen kokonaisuus. Kaksi teoksista julkistetaan vihkiäissä 17.2.

Toinen julkistettavista teoksista on taiteilija Eila Kinnusen Tellervo, koulun kerrosten läpi kulkeva seinämaalaus, joka toimii kontrastina nykyteknologialle ja digitalisaatiolle. Kuvataiteilija Riitta Rönkön UP SIDE DOWN 1 ja 2 -esineinstallaation lähtökohtana on ollut uusien merkitysten löytäminen tutuissa arkipäivän käyttöesineissä. Teos koostuu käytetyistä posliiniastioista ja aterimista, jotka kuuluvat ruokailun, keittämisen ja kattauksen maailmaan ja joiden käyttötarkoitus on tahallisesti ohitettu. Näin on luotu hahmoja, jotka niksauttavat katsomistottumuksen sijoiltaan ja vievät oivalluksen kautta lumoavaan maailmaan. Kinnunen ja Rönkkö saapuvat teostensa julkistamistilaisuuteen.

Näiden lisäksi ulkotilaan ovat valmisteilla kuvanveistäjä Seppo Uuranmäen teos Hej Hei, aulatilaan taiteilija Jaakko Valon veistos sekä Eila Kinnusen toinen suuri seinämaalaus. Teokset valmistuvat vuoden 2017 aikana. Taidehankintoihin on saatu avustusta Taiteen edistämiskeskukselta.

Lisätietoja:
Osmo Polas, rehtori, Jyväskylän Lyseon lukio, puh. 040 341 4693
Harjulle viisi taideteosta: kaksi julkistetaan vihkiäisissä, loput kolme valmistuvat tämän vuoden aikana Tulosta sivu