Valitse ao-oppilaitos

Ammatillisen koulutuksen ohjausväki nuotittaa jälleen opintoreittejä Rallikadulla

AO_popup_nostokuva.jpg
3.7.2017

Pop up -ohjausteltta löytyy Jyväskylän kävelykadulta 26.–27.7.2017.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitosten yhteinen pop up -ohjausteltta pystytetään jo kolmatta kertaa Rallikadulle. Ammatillisen koulutuksen ohjausväki kertoo niin nuorten kuin aikuisten opiskelumahdollisuuksista keskiviikkona ja torstaina 26.–27.7.2017 klo 10–17.00 Jyväskylän keskustassa Rallikadulla – samaan aikaan Neste Rally Finlandin kanssa.

Pop up -ohjausteltassa neuvotaan kaikissa ammatillisen koulutuksen asioissa. Erityisesti ohjausta ja tietoa on saatavilla VALMA-koulutuksesta, aikuisten perusopetuksesta, oppisopimuskoulutuksesta, aikuiskoulutuksesta ja Nuorten aikuisten osaamisohjelmasta. Jaossa on myös rallihenkeen maittavia vanhoja autoja.

Jokaiselle on oma reitti

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus eli VALMA on tarkoitettu ensisijaisesti perusopetuksen päättäneille nuorille, joilla ei ole vielä toisen asteen ammatillista tutkintoa. Koulutukseen voivat hakeutua myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen koulutukseen siirtymiseen. Aikuiset voivat olla esimerkiksi maahanmuuttajia, joiden kielitaito vaatii vahvistamista, tai hakijoita, jotka eivät ole löytäneet ammatillista koulutuspolkuaan.

OKSA-koulutuksessa yli 17-vuotias voi suorittaa aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen ja päättövaiheen opinnot. Tammikuussa 2018 voi suorittaa myös luku-ja kirjoitustaidon opinnot. Haku tammikuun ryhmiin on 23.10.–24.11.2017.

Oppisopimuskoulutus on pääosin työpaikalla käytännön työssä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Oppisopimus perustuu aina työsuhteeseen tai yrittäjyyteen.

Aikuisopiskelu sopii kaikille 18 vuotta täyttäneille ja on nopea tapa hankkia ammatillinen koulutus. Se toimii myös hyvänä väylänä oman osaamisen kehittämiseen tai esimerkiksi jatko-opintoihin. Nuorten aikuisten osaamisohjelma tarjoaa puolestaan paremmat mahdollisuudet opiskelupaikkaan 20–29-vuotiaille aikuisille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Osaamisohjelma on osa nuorisotakuuta ja siinä nuorten aikuisten on mahdollisuus suorittaa ammatillinen perustutkinto-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto tai niiden osia.

Tervetuloa juttelemaan - nuotitetaan opintoreittiäsi yhdessä!

Lisätietoja

Mia Kärkkäinen, opinto-ohjaaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6198
Elina Vettenranta, opinto-ohjaaja, Jyväskylän ammattiopisto, puh. 040 341 6188
Tarja Puura, projektipäällikkö, Jyväskylän oppisopimuskeskus, puh. 040 341 5189
Anna Klemi, kouluttaja, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6252
Sähköpostitse etunimi.sukunimi@jao.fi

Ammatillisen koulutuksen ohjausväki nuotittaa jälleen opintoreittejä Rallikadulla Tulosta sivu