Valitse ao-oppilaitos

Alumniopiskelijoiden dokumenttifilmi Tampereen elokuvajuhlilla tänään 8.3.2017

8.3.2017

Aluminopiskelijoiden dokumenttifilmi tänään Tampereen elokuvajuhlilla


Media-assistentti Janne Saarikosken ja muusikoksi valmistuneen Mika Savolaisen dokumenttifilmi Suomi Radalla/ Just Can´t Stop (2017) saa ensi-iltansa tänään Tampereen elokuvajuhlilla. Tunnin mittainen dokumenttielokuva Suomi radalla on tarina suomalaisen katutaide- ja graffitikulttuurin kehityksestä kaduilta galleriaan. Elokuva esittelee tekijöiden ideologiaa, erilaisia näkemyksiä ja kohtaloita muuttuvassa yhteiskunnassa.
Dokumenttifilmi kilpailee tänään alkavilla Tampereen elokuvajuhlilla kotimaisessa kilpailusarjassa. Vaklokankaalle esitettäväksi ja Suudelma-patsaista kamppailemaan valittiin 342 hakijan joukosta kahdeksan pitkää dokumenttia ja 28 lyhytelokuvaa.
Tampereen elokuvajuhlien kansainvälisen kilpailun Grand Prix’n ja kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten sarjan pääpalkinnon voittajat kilpailevat myös Yhdysvaltain elokuva-akatemian lyhytfiktion ja -dokumentin Oscar® -palkintoehdokkuudesta.
Suomi radalla dokumenttielokuvan on käsikirjoittanut, kuvannut, editoinut ja ohjannut Janne Saarikoski, musiikin on säveltänyt Mika Savolainen. Dokumenttifilmin toisena käsikirjoittajana, ohjaajana ja tuottajana toimi Tiina Hiekkaranta.

Lisätietoja: tuottaja Tiina Hiekkaranta, 040 3415781

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä / Ajankohtaista / ao-oppilaitosten uutiset / Alumniopiskelijoiden dokumenttifilmi Tampereen elokuvajuhlilla tänään 8.3.2017 Tulosta sivu