Valitse ao-oppilaitos

Aikuisopiston leipuri-kondiittoriopiskelijat finaaliin OKM:n järjestämässä juhlaleivoskilpailussa

9.11.2017

Finaali käydään torstaina 16.11.2017 Helsingissä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön leipuri-kondiittoriopiskelijoille järjestämän juhlaleivoskilpailun finaaliin on valittu Susanna Lehtinen ja Virve Hokka. Kilpailun tuomaristo valitsi heidät finaaliin mukaan leivoksella Mustikka-sitruunaleivos, Suomen vuosi. Lehtinen ja Hoikka opiskelevat leipuri-kondiittoreiksi Jyväskylän aikuisopistossa.

Finaali järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriössä (Meritullinkatu 10, Helsinki) torstaina 16.11.2017 klo 8.30–12. Finaalia varten opiskelijat valmistavat leivokset etukäteen ja tuovat ne arvioitavaksi. Finaalissa kilpailijat esittelevät itse tuotteensa tuomaristolle, joka arvioi leivosten ulkonäköä, makua, soveltuvuutta sarjatuotantoon sekä teeman mukaisuutta. Kilpailun voittaneita leivoksia tarjotaan noin 750 hengelle opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä Sivistys100-juhlaseminaarissa 4.12.2017 Helsingin yliopiston juhlasalissa.

Kilpailuun tuli yhteensä 21 reseptiä 12 oppilaitoksesta. Muut finaaliin päässeet leivokset ja niiden suunnittelijat ovat Susanna Boström ja Sonja Kallio, Omnia: Vapaus, Susanna Sarlomo ja Julia Skorin, Omnia: Hillasoiden laulu sekä Kaarina Immonen, Etelä-Savon ammattiopisto: 100-vuotias sivistynyt Suomi.

Finaalin avaa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Kilpailun johtajana ja raadin puheenjohtajana toimii lehtori, Skills-lajipäällikkö Markku Vengasaho, Saimaan ammattiopisto Sampo. Muut tuomariston jäsenet ovat yrittäjä Toni Rantala, Konditoria pH7 Oy, opettaja ja WorldSkills-ekspertti Outi Nieminen, Koulutuskeskus Salpaus ja opetusneuvos Armi Mikkola, opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisäksi finaalissa toimivat tuomareina ammatillisen koulutuksen osaston ylijohtaja Mika Tammilehto, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä kondiittori ja WorldSkills maailmanmestari Emeliina Papinniemi, MBakery Oy.

Aikuisopiston leipuri-kondiittoriopiskelijat finaaliin OKM:n järjestämässä juhlaleivoskilpailussa Tulosta sivu