Valitse ao-oppilaitos

Yrittäjyys kiinnostaa nuoria: Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä eniten NY-yrityksiä Suomessa

yrittäjyys.jpgNY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa opiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Se on oppimisympäristö, jossa opitaan tekemällä ja itse oivaltaen.
14.3.2017

Mediatiedote 14.3.2017

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä oli vuonna 2016 kaikkiaan 186 Nuori yrittäjyys (NY) –periaatteella toimivaa opiskelijayritystä, joissa oli mukana kaikkiaan 376 opiskelijaa. Määrä on suurin koulutuksen järjestäjien keskuudessa Suomessa.

Jyväskylän ammattiopistossa toimi 168 yritystä, Jyväskylän lukiokoulutuksessa 11 ja Jämsän ammattiopistossa 7 yritystä.

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa opiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Lukuvuoden aikana käydään läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen. NY-yritys on oppimisympäristö, jossa opitaan tekemällä ja itse oivaltaen.

Yrityksen toiminnan ymmärrystä ja tiimityötaitoja

- Minulle merkittävimmät opit NY-vuodesta olivat yrityksen toiminnan ymmärtämisen ja tiimityötaitojen kehittyminen, kiteyttää Schildtin lukion toisen vuoden opiskelija Venni Aho.

Aho näkee yrittäjyydessä erittäin kiinnostavan mahdollisuuden työllistää aikanaan itsensä.

- Paitsi mahdollisuus työllistää itsensä, yrittäjyydessä kiinnostaa mahdollisuus vaikuttaa itse – itsenäisyys. NY-yrittäjyydestä on tietenkin ollut paljon hyötyä, vaikka en yrittäjäksi koskaan päätyisikään. Olen oppinut ymmärtämään yrityksen toimintaa ja odotuksia työntekijälle. Sellaista tietoa jokainen tarvitsee.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä kannustaa aktiivisesti opiskelijoitaan yrittäjyyteen ja yritteliään asenteen oppimiseen. Yrittäjyys on yksi uravaihtoehto, mutta yritteliäs asenne työtä kohtaan koskettaa jokaista.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on myös tuonut korkea-asteyhteistyöhönsä NY-toiminnan. Kuntayhtymän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston EduFutura-yhteistyössä korkea-asteen opiskelijat lähtivät viime vuonna ensimmäistä kertaa mukaan NY-yritystoimintaan perustaen omia NY Start Up –yrityksiä. Lisäksi järjestettiin yhteistä kohtaamisia ja sparrauksia.

- Opiskelijoilta on tullut todella positiivista palautetta oppilaitosten yhteisistä NY-sparrauksista. Opiskelijat toivovat vieläkin enemmän tapaamisia, joissa voivat vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, kertoo kuntayhtymän yrittäjyyspäällikkö Niina Helin.

Lisätietoja

Niina Helin, yrittäjyyspäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5850

Yrittäjyys kiinnostaa nuoria: Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä eniten NY-yrityksiä Suomessa Tulosta sivu