Valitse ao-oppilaitos

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin on xx.x.–xx.x.2017

Hakukelpoisia toisen asteen yhteishaussa ovat: perusopetuksen tai vastaavan koulutuksen suorittaneet sekä lukion oppimäärän suorittaneet. Kevään yhteishaussa voit hakea seuraaviin ao-oppilaitoksiin:

Jyväskylän Lyseon lukio | Schildtin lukio | Jyväskylän ammattiopisto | Jämsän ammattiopisto |
Jyväskylän aikuisopisto


Hakugraafi.JPG

Tarjolla 22 eri ammattillista perustutkintoa. Kahdelle alalle haettaessa on pääsy- ja soveltuvuuskokeet kaikille hakukelpoisille:

Tarjolla 11 eri ammatillista perustutkintoa. Yhdelle alalle haettaessa on pääsy- ja soveltuvuuskoe kaikille hakukelpoisille:

 

Yhteishaussa kaksi ammatillista perustutkintoa:

Työkokemus + palkka + koulutus = Oppisopimus

Jyväskylän oppisopimuskeskus tarjoaa nuorille, myös peruskoulunsa päättäville, erilaisia vaihtoehtoja kouluttautua ammattiin oppisopimuksella.

Etkö vielä tiedä, mitä haluaisit opiskella? Haluatko parantaa peruskoulun todistustasi? VALMA-koulutus vahvistaa edellytyksiäsi suorittaa tutkinto ja valita omaa ammattiala. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) haetaan xx.5.–xx.7.2017 osoitteessa opintopolku.fi

VALMA on ensisijaisesti perusopetuksen päättäneille nuorille, joilla ei ole toisen asteen ammatillista tutkintoa. Koulutukseen voivat hakeutua myös esimerkiksi

  • aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen
  • maahanmuuttajat, joiden kielitaito vaatii vahvistamista
  • hakijat, jotka eivät ole löytäneet ammatillista koulutuspolkuaan

Yhteishaun jälkeen

Varasijalta opiskelemaan

Opiskelupaikkatilanne vaihtelee vuosittain. Mikäli olet varasijalla, voit päästä opiskelemaan vielä koulun alkamisen jälkeenkin. Opo-online on aina apunasi

Lisä- ja suorahaku

Voit myös hakea opiskelemaan lisähaussa ja suorahaussa.

Lisähakuun tulevat yhteishaussa täyttämättä jääneet opiskelupaikat. Haku alkaa xx.6.2017 osoitteessa opintopolku.fi

Varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella voit hakea vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja suorahaussa. Tiedustele vapaita opiskelupaikkoja oppilaitoksen opintoneuvonnasta.