Valitse ao-oppilaitos

osaamisohjelmat ylakuva.jpg

20–29-vuotias – oletko ilman tutkintoa?

Valtakunnallisen nuorten aikuisten osaamisohjelman myötä tarjoamme paremmat mahdollisuudet opiskelupaikkaan niille 20–29-vuotiaille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Osaamisohjelma tukee kohderyhmään kuuluvien tutkinnon suorittamista, jonka avulla voit esimerkiksi osoittaa olemassa olevan osaamisesi, tehdä tietä työmarkkinoille ja varmistaa asemaasi työelämässä.

Joustava tapa opiskella

Voit siis hankkia ammatillisen pätevyyden, jos olet 20–29-vuotias eikä sinulla ole peruskoulun jälkeistä ammatillista tutkintoa, ylioppilastutkintoa tai opintosi ovat jääneet kesken. Voit opiskella joko kokopäiväisesti, työn ohessa tai oppisopimuksella. Joustavat opiskelutavat mahdollistavat sen, että opiskelu onnistuu hyvin työssäkäyville.

Voit suorittaa perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnon tai niiden osia. Opiskelun suunnittelussa otamme huomioon muualla hankkimasi osaamisen. Sinun ei siis tarvitse aloittaa alusta, jos olet työskennellyt valitsemallasi alalla tai tehnyt opintoja siihen liittyen. Autamme sinua sopivan tutkinnon valinnassa, ja saat ohjausta sekä valmennusta tavoitteidesi saavuttamiseen.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä meihin, niin etsimme sinulle sopivan vaihtoehdon ja aloitamme yhdessä kanssasi opintojen suunnittelun. Voit myös omatoimisesti laittaa hakemuksen sisään koulutustarjonnasta valitsemaasi tutkintoon, niin me otamme sen jälkeen yhteyttä sinuun.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä nuorten aikuisten osaamisohjelman koulutuksia toteuttavat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän oppisopimuskeskus ja Jämsän ammattiopisto. Ensimmäiset koulutukset käynnistyivät keväällä 2013.

Nuorten aikuisten osaamisohjelma (vuosina 2013–2017) tarjoaa pelkän peruskoulun varassa oleville 20–29-vuotiaille lisämahdollisuuden hakeutua tutkintoon johtavaan ammatilliseen koulutukseen. Tässä valtakunnallisessa ohjelmassa lisätään opintoihin hakeutumista sekä opintojen aikaista neuvontaa ja ohjausta.

Ohjelma aikuisten osaamisperustan vahvistamiseksi (vuosina 2014–2015) oli tarkoitettu 30–50-vuotialle aikuisille, joilla ei ole suoritettuna perusopetuksen oppimäärää tai perusasteen jälkeistä tutkintoa. Tavoitteena oli edistää aikuisten edellytyksiä vastata muuttuvien työmarkkinoiden osaamistarpeisiin ja edesauttaa kohderyhmän mahdollisuuksia oman osaamisensa kasvattamiseen.

Kysy lisää!

Jyväskylän aikuisopisto

Oppi-Online-ohjauspalvelu, puh. 040 341 5055 tai aikuisopisto@jao.fi

Opinto-ohjaaja Johanna Huttunen, puh. 040 341 6415, johanna.huttunen@jao.fi

Tutustu koulutuksiin

Jyväskylän oppisopimuskeskus

Oppisopimus-Online, puh. 040 341 5182 tai oppisopimus@jao.fi

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Jämsän ammattiopisto

Aikuisopiskelijan ohjauspalvelunumero, puh. 040 341 4328 tai info.jamsa@jao.fi

Tutustu koulutuksiin