Valitse ao-oppilaitos
Musiikki ja tanssi_tanssin kehonhuolto.jpg

Kehonhuolto ja tanssin tuntemus

Osa-alueet kuuluvat laajan opetussuunnitelman mukaiseen tanssin opetukseen. Tanssitekniikka ja kehonhuolto auttavat tanssijaa huolehtimaan instrumentistaan sekä lisäävät liikkuvuutta ja tanssijan perustaitoja. Osa-alueet on tarkoitettu kaikille oppilaille ja niissä järjestetään sekä ympäri vuoden opetusta että tiiviskursseja. 

Tanssitekniikka

Tunneilla keskitytään harjoittamaan keskeisiä tanssiteknisiä asioita kuten kehonkannatusta ja hallintaa. Tunneilla käydään läpi perustekniikkaa ja -akrobatiaa (mm. pliet, tendut, hypyt, piruetit), linjauksia sekä tarkastellaan oman kehon työskentelyä ja mahdollisuuksia. Harjoitukset tukevat ja auttavat eri tanssilajien harrastamista. 

Kehonhuolto

Tunneilla tutustutaan eri kehonhuoltomenetelmiin. Sisältö perustuu mm. Pilates -kehonhallintamenetelmään sekä lihaksia avaaviin venytyksiin, joiden avulla pyritään kehon tasapainoon. Lisäksi tunneilla tulevat tutuiksi eri apuvälineet lihastasapainon ylläpitämiseksi. Tunnit soveltuvat eritasoisille, kaiken ikäisille ja eri liikuntalajeja harrastaville.
Tanssi / Tanssin perusopetus / Kehonhuolto ja tanssin tuntemus Tulosta sivu