Valitse ao-oppilaitos

ylakuva_musiikki ja tanssi_baletti.jpg

Baletti

Baletin opinnoissa käydään läpi klassisen baletin liikemateriaalia sekä tangossa että keskilattialla tapahtuvin harjoittein. Alkeistasolla opetus on leikinomaista ja keskittyy oman ilmaisun ja tanssin ilon löytymiseen klassisen baletin liikemateriaaliin perehtyen.

Kärkitossuharjoittelu alkaa vasta, kun kehon kannatus, jalkojen aukikierto sekä nilkkojen ja polvien ojennus on omaksuttu. Syventävissä opinnoissa, kun riittävä kehonhallinta ja liikemateriaali on omaksuttu, pyritään musikaaliseen ja ilmaisevaan tanssiin esim. perinteisiä baletin ryhmäkoreografioita opiskellen. 

Ilmoittaudu balettiin lukuvuodelle 2016-2017

Karakteri

Karakteritunnit pohjautuvat klassisen baletin tekniikkaan. Tunneilla käydään läpi sekä klassisten balettien repertuaariin kuuluvia tyyliteltyjä tansseja että ulkomaisten kansantanssien näyttämömuotoja. Tunneilla on liikemateriaalia ja elementtejä mm. venäläisistä, ukrainalaisista, unkarilaisista, espanjalaisista ja italialaisista tansseista.
Tanssivarusteet
Junior-tasoilla balettipuku ja harjoitustossut, joissa ei nauhoja vaan kuminauhat. Muilla tasoilla peruspuku ja baletin harjoitustossut. Kärkitossut hankitaan aikaisintaan tasolla IV. Pojilla trikoot ja t-paita. Karakteritunneilla harjoitushame ja karakterikengät.