Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_tanssi3.jpg

Tanssin opiskelu taiteen perusopetuksessa

Jyväskylän ammattiopiston taiteen perusopetus tarjoaa lapsille ja nuorille tarkoitettua, laajan opetussuunnitelman mukaista tanssinopetusta. Oppilaillamme on mahdollisuus pitkäjänteiseen, tavoitteelliseen harrastukseen, joka antaa kokemuksia ja elämyksiä niin yksilönä kuin ryhmän jäsenenä.

Opintojensa aikana oppilas saa monipuoliset perustaidot sekä yleiskuvan tanssista taidemuotona ja ilmaisun välineenä. Kiinteä yhteistyö musiikinopetuksen kanssa rikastuttaa erilaisten esitysten ja näytösten toteuttamista monipuolisessa oppimisympäristössä.

Jyväskylän ammattiopiston tanssin opetus tarjoaa harrastusmahdollisuuden niin 4-vuotiaille lapsille kuin ammattiopintoihin valmentautuville nuorillekin. Lukuvuosi koostuu opetustuntien lisäksi esitystoiminnasta sekä tiiviistä lyhytkursseista, joissa pääsee näyttimaan vierailevien opettajien osaamisesta.

Tanssin perusopetus.jpg 

Laaja opetussuunnitelma

Laajan opetussuunnitelman mukainen opetus rakentuu kolmesta taitotasosta. Opinnot aloitetaan jonkin tanssilajin alkeisopetuksessa tai varhaisiän opetuksessa //LINKITYS eli lastentanssissa tai tanssimuskarissa.

Edistyessään oppilas siirtyy perustason opintoihin. Perustason jälkeen syventävät opinnot suorittava oppilas saa hyvät valmiudet tanssin ammattiopintoihin. Jyväskylän ammattiopistossa tanssin pääaineita ovat klassinen baletti, nykytanssi, jazztanssi sekä hiphop. Opinnoissaan pidemmälle edennyt oppilas voi valita lukujärjestykseensä myös sivuaineita ja lyhytkursseja.

Tanssisalit

Kyllö, Keskussairaalantie 21, rakennus A, lasiovi lähinnä henkilökuntapaikoitusta rakennuksen Keskussairaalan puoleisessa päädyssä.

Viitaniemi, Viitaniementie 1A, rakennus A1, auditorio Oivallus 2. krs.

Harju, Sepänkatu 3, ovi A1, alasali.

Siltasali, muskariluokka, Pitkäkatu 19-21.

Tanssi / Tanssin perusopetus Tulosta sivu