Valitse ao-oppilaitos
ao_musiikkijatanssi_tanssi1.jpg

Tanssin käytäntöjä

 

Jyväskylän ammattiopiston musiikin ja tanssin opintotoimisto palvelee kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa. Opintoihin liittyviä asiakirjoja, kuten todistuksia ja lomakkeita voi pyytää toimistosta. Opintotoimisto on avoinna arkisin klo 12-15.

Jokainen oppilas vastaa itse siitä, että osoite ja puhelinnumerotiedot ovat ajan tasalla. Muutokset ilmoitetaan opintotoimistoon. Muutokset ilmoitetaan opintotoimistoon. Kiirreelliset asiat ilmoitetaan keskitetysti opintotoimistosta tekstiviestillä.

Oppilas saa halutessaan todistuksen osallistumisesta tanssin perusopetukseen oppilaitoksen toimistosta.

Esiintymiset

Oppiminen tapahtuu erilaisissa oppimisympäristöissä, joita voivat olla ohjatut oppitunnit, esiintymiset, kilpailut, tapahtumat ym. Esiintyminen ja ryhmän jäsenenä toimiminen on tärkeä osa tanssijan kehitystä. Esiintymistilanteet voivat vaihdella pienistä matineoista laajamuotoisiin näytöstilaisuuksiin.

Esiintymiseen osallistuminen vastaa kunkin ryhmän osalta yhtä opetuskertaa.

Jyväskylän ammattiopiston opetustoiminnasta, konserteista ja näytöksistä tehtyjä ääni- ja kuvataltiointeja voidaan käyttää oppilaitoksen toiminnan esittelyjen yhteydessä.

Ilmoittautuminen

Tanssiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu hakuaikana keväisin. Kun oppilas on aloittanut opinnot Jyväskylän ammattiopiston taiteen perusopetuksessa, oppilaspaikka on pysyvä. Ilmoittautuminen tanssiryhmiin tapahtuu kirjallisesti keväisin ja se on voimassa koko seuraavan lukuvuoden (syys- ja kevätlukukauden). Lyhyin opiskelujakso on yksi lukukausi.

Kesken lukukauden ja hakuaikojen ulkopuolella tanssiryhmien vapaita paikkoja voi tiedustella Kysy vapaita paikkoja -lomakkeella.

Lukuvuoden tuntisuunnitelma

Lukuvuoden toteutussuunnitelma tehdään vuosittain opetussuunnitelman perusteella ja kootaan tuntisuunnitelmaksi.

Tuntisuunnitelman muutoksista ym. kiireellisistä asioista ilmoitetaan tekstiviestillä niille oppilaille, joiden yhteystiedoissa on mainittu matkapuhelinnumero. Matkapuhelimen puuttuessa pyrimme tavoittamaan oppilaan tai huoltajan siitä puhelinnumerosta, jonka hän on ilmoittanut yhteystietoihinsa.

Lukuvuoden tapahtumista ilmoitamme tanssisalien yhteydessä olevilla ilmoitustauluilla tai tunnilla jaettavilla ryhmäkohtaisilla tiedotteilla. Ajankohtaista tietoa saa myös näiltä sivuilta.

Ohjeita oppitunnille

Jyväskylän ammattiopiston vastuuvakuutus rajoittuu välittömään oppituntitilanteeseen tanssisalissa. Muuten oppilaitoksen tiloissa liikkuessaan oppilas on omalla tai huoltajansa vastuulla.

Tunnit alkavat ja päättyvät lukujärjestyksessä mainittuina aikoina. Tule ajoissa/tuo lapsesi ajoissa tunneille. Tuntien alussa opettaja tarkistaa läsnäololuettelon. Päivän viimeisten tuntien jälkeen pukeutumisaika on 15 minuuttia, sen jälkeen opettajat sulkevat ovet. Oppilaat eivät voi ilman valvontaa jäädä tanssin opetustiloihin.

Jyväskylän ammattiopisto ei vastaa tanssin opetustiloihin jätetyistä tavaroista. Ota aina kaikki arvotavarasi ja reppusi mukaan salin puolelle.

Tanssisaleissa ja pukuhuoneissa liikutaan vain sisäkäyttöön tarkoitetuilla tossuilla. Kaikilla tunneilla hiukset on hygieniasyistä sidottu kiinni. Purukumit, karkit ja korut jätetään pois tunneille tultaessa. Tunneille pukeudutaan tanssiin tarkoitettuihin varusteisiin (ks. tanssivarusteet). Pukuhuoneet on tarkoitettu vain oppilaille, ei vanhempien odotustilaksi.

Opintojen lopettaminen

Oppilaspaikka on pysyvä. Opintojen lopettamisilmoitus on aina tehtävä kirjallisesti opintotoimistoon. Kirjallinen ilmoitus voidaan tehdä sähköpostitse. Jos oppilas jää pois kevätkaudelta, on lopetusilmoitus tehtävä viimeistään joulukuussa. Jos oppilas ei jatka opintojaan seuraavana lukuvuonna, on siitä ilmoitettava ennen kevätlukukauden päättymistä.

Jos oppilas käy useammalla viikkotunnilla ja vähentää tuntimääräänsä kevätlukukaudella, on poisjäänti näiltä tunneilta ilmoitettava kirjallisesti opintotoimistoon viimeistään joulukuussa.

Jos oppilas lopettaa opintonsa kesken lukukauden, häneltä peritään koko lukukauden lukukausimaksu.

Pienten tanssijoiden kokeilumahdollisuus

Jotta tanssin harrastus pääsisi hyvin alkuun, on pienillä tanssijoilla (4-6-vuotiailla) mahdollisuus ensimmäisen tunnin jälkeen jäädä maksutta pois opetuksesta, jos tanssi ei tunnu olevan juuri nyt oikea harrastus. Ilmoittautumislomake on täytettävä ensimmäisen kokeilukerran jälkeen, mikäli harrastusta halutaan jatkaa.

Poissaolot, korvaustunnit ja ryhmän vaihdot

Jos oppilas joutuu satunnaisesti olemaan poissa omalta tunniltaan, hän saa korvata tunnin toisen, samantasoisen tai alemman tason ryhmän tunnilla. Korvaustuntia varten hänen on itse pyydettävä omalta opettajaltaan korvaustuntilippu, jota ilman ei voi osallistua korvaustunnille. Korvaustunnit on käytettävä saman lukukauden aikana, kevätlukukaudella huhtikuun loppuun mennessä.

Lukukauden alettua ryhmän / tason vaihdon voi tehdä vain opettajan luvalla. Vaihtoluvan saatuaan on oppilaan itse ilmoitettava siitä oppilaitoksen toimistoon rekisteröintiä varten.

Savuton ja päihteetön oppilaitos

Oppilaitoksemme on savuton. Päihteiden käyttö on kielletty oppitunneilla, esityksissä ja esiintymismatkoilla.

Sijaisjärjestelyt

Jyväskylän ammattiopisto pyrkii hoitamaan sijaisjärjestelyt niin, että oppilaan opinnoille ei aiheudu kohtuutonta haittaa.

Tanssisalit ja sijainti

Käytössämme on neljä toimipistettä Jyväskylän ammattiopiston tiloissa. Tanssisaleihin käynti on usein pukuhuoneen kautta.

Harju: Sepänkatu 3, ovi A1, alasali. Kartta.
Ulko-ovesta käynti pukuhuoneisiin on suoraan edessä olevasta ovesta, joka vie alasalin parvelle. Pukuhuoneet löytyvät salin parven käytävältä.

Kyllö: Keskussairaalantie 21, rakennus A, lasiovi sisäpihalla rakennuksen Keskussairaalan puoleisessa päädyssä lähinnä henkilökuntapaikoitusta. Kartta.
Ovesta on käynti lasikäytävään, josta käynti portaikkoon. Käynti pukuhuoneisiin portaita alas ja alakerran väliovesta vasemmalle. Pukuhuonekäytävän päässä on tyttöjen pukuhuone ja poikien aiemmin. Käynti saliin katukerroksessa hissin vieressä.

Viitaniemi: Viitaniementie 1A, rakennus A1, auditorio Oivallus 2. krs. Kartta.
Rakennukseen saavuttaessa portaat ylös toiseen kerrokseen. Käynti pukuhuoneiden kautta. Pukuhuoneet vasemmalla kohti ikkunoita, josta käytävä kääntyy pukuhuoneita kohti jälleen vasemmalle.

Siltasali ja luokka 130: Pitkäkatu 19-21. Kartta.
Siltasali rakennuksen aulakerroksessa oikealla. Luokka 130 eli muskariluokka kellarikerroksessa, alas Voionmaankadun puoleisesta portaikosta. Käynti rakennuksen pukuhuoneisiin kellarikerroksessa, käytävä kääntyy vasemmalle.

Tanssivarusteet

Kaikille tanssitunneille osallistutaan vain asianmukaiset jalkineet jalassa. Sukkasillaan ei tanssita turvallisuussyistä. Ulkojalkineiden käyttö saleissa ei ole sallittua. Opettajat ohjeistavat tarvittaessa varusteista.

Lastentanssi: Tanssiasu voi olla balettipuku, voimisteluasu tai muu kevyt liikunta-asu. Jalkineet ovat nahka- tai kumipohjaiset pehmeät sisäjalkineet tai tanssitossut.

Klassinen baletti: Junior-tasoilla balettipuku ja harjoitustossut, joissa ei nauhoja vaan kuminauhat. Muilla tasoilla peruspuku ja baletin harjoitustossut. Kärkitossut hankitaan aikaisintaan tasolla IV. Pojilla trikoot ja t-paita. Karakteritunneilla harjoitushame ja karakterikengät.

Jazztanssi: Rento harjoitusasu jossa on mukava liikkua, jazztossut tai -kengät.

Nykytanssi: Rento harjoitusasu jossa on mukava liikkua, nahkapohjaiset pehmeät tossut.

Hiphop, break: Joustava harjoitusasu, jossa on mukava liikkua. Vaaleapohjaiset, sisäliikuntaan tarkoitetut lenkkitossut. Break-tunneilla voit tarvita polvi- ja kyynärsuojia. Tunneilla käytetään harjoitusasua, ei farkkuja tai muita ulkohousuja.

Tanssi / Tanssin käytäntöjä Tulosta sivu