Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

 Suvi Uura, pop/jazz-laulu

"Music is not what I do, it's who I am"  

Suvi Uura aloitti musiikkiharrastuksen viisivuotiaana pianonsoitolla. Hän lauloi lapsena kuoroissa ja opetteli soittamaan kitaraa. Yläasteella hän perusti ensimmäisen oman bändin ja alkoi säveltää omia kappaleita.

Suvi on valmistunut Jyväskylän ammattiopistosta muusikoksi pääaineenaan pop/jazz-laulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta pop/jazz-laulun instrumenttiopettajaksi ja Jyväskylän yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi sekä filosofian maisteriksi pääaineenaan musiikkikasvatus. Tällä hetkellä hän opiskelee Kööpenhaminan Complete vocal institute:ssa kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikkaa.

Hän aloitti Jyväskylän ammattiopistossa pop/jazz-laulun opettajana lukuvuonna 2014-2015 ja syksystä 2015 alkaen hän toimii samassa oppilaitoksessa päätoimisena tuntiopettajana. Lisäksi Suvi on opettanut Laukaan kansalaisopistossa, Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, Keski-Suomen Popjazzopistossa sekä Musiikkikoulu Alkusoitossa.

Viisi bändiä ja laulunopettaminen pitävät Suvin kiireisenä. Ihmisääni on instrumenttina pohjattoman mielenkiintoinen, vivahteikas, herkkä ja täynnä lukemattomia erilaisia soundeja. Laulunopettajana Suvi haluaa pyrkiä monipuoliseen osaamiseen, jotta voi tarjota parhaan mahdollisen oppimiskentän oppilailleen ja kykenee kannustaa heitä avartamaan musiikillista maailmankatsomustaan. Suville on tärkeää hallita eri genret ja tietää erilaisista laulutekniikoista. Hän pyrkii olemaan innostava opettaja ja ottamaan huomioon jokaisen oppijan erilaiset lähtökohdat ja toiveet. Tärkeää laulamisessa on se että oppii luottamaan itseensä ja saa tuoda tunteensa ulos musiikin kautta perusasioita unohtamatta.

Suvin omat yhtyeet: RANA (rock/grunge) 2004-2009, MANDOLIN MOUNTAIN (mandoliiniorkesteri) 2005-2010, YOLK (rock/grunge) v. 2007-2011, SPLENDID (bilebändi) 2010-2014, LUMIERA (lauluyhtye), QUARTER PAST (akustinen bilebändi) 2011-2013, NOUMENA (melodinen deathmetal) v. 2009->, BITTERTWISTED (rock) v. 2011 ->, RÄSYNUKKE (folk) v. 2011->, OBLIVION (argentiinalainen tango) v. 2009->, SHINE (Akustinen bilemusiikki, jazz, soul) v. 2014->, DOROTHY POLONIUM (alt metal) v. 2014->

 

uura_suvi_opettaja1.jpg

Suvi Uura