Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Juhani Syrjälä, sähkökitara, yhtyetyöpajat, musiikin ammatillinen opetus

"Harjoittelemalla tieto muuttuu osaamiseksi"

 Juhani Syrjälä valmistui peruskoulun luokanopettajaksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 1982 ja Pop/jazz-musiikinopettajaksi Pop & Jazz Konservatoriosta 1998. Tämän jälkeen hän on täydentänyt opintojaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ja valmistui musiikkipedagogiksi vuonna 2009. Lisäksi hän on suorittanut näyttötutkintomestarin koulutuksen Hämeen ammattikorkeakoulussa vuonna 2005.

Juhani Syrjälän opetusaineet Jyväskylän ammattiopistossa ovat sähkökitara ja erilaisiin teemoihin liittyvät yhtyetyöpajat. Lisäksi hänen vastuualueinaan musiikin koulutusohjelmassa ovat ammattiosaamisen näyttöjen ja aikuisten näyttötutkintojen organisointi.

Kitaransoiton opetuksen Syrjälä on aloittanut jo vuonna 1975 Kuortaneen kansalaisopistossa. Jyväskylässä hän jatkoi opetustyötä Jyväskylän kaupungin musiikkikoulussa vuodesta 1983 alkaen. Muita opetusalan työnantajia ovat vuosien varrella olleet mm: Jyväskylän maalaiskunnan kansalaisopisto, Nurmijärven yhteiskoulu, Kansalaisopisto Jukola, Jyväskylän yliopisto, Keski-Suomen konservatorio, Sibelius-Akatemia, Kuopion konservatorio, Savonlinnan kristillinen opisto sekä Suomalainen musiikkikampus / Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Opetustyön lisäksi Syrjälä on työskennellyt myös keikka- ja studiomuusikkona (noin 80 kappaletta Gramexin rekisterissä). Hän on ollut jäsenenä noin 30 yhtyeessä joiden tyylit vaihtelevat mm: 70’s rockista, 80’s popista, progesta, etnosta, Big Band musiikista, fuusiosta, suomirokista ja rhythm & bluesista, tanssimusiikkiin. Yhtyeitä ovat esimerkiksi Hänen Leipänsä, Purple Highway, Coversnake, L.A. Heat, Gabriel, Fyyra Lyyra, Jyväskylä Big Band, Juhani Syrjälä Band, (joka esiintyi vuonna 1991 mm. Debrecenin jazz-festivaaleilla Unkarissa), Fresh Bread, Pipo, Cinema, Mari Rantasilan yhtye, Yari MXYZPTLK, Bluestroyers, Katri Helena ja Petoman sekä Tomi Markkola ja Fernet. Syrjälä on ollut mukana myös kansainvälisissä yhteistyöprojekteissa Jyväskylän Summer Jazz - festivaaleilla. Vuonna 2003 hän soitti Ebo Shakooria (USA) varten kootussa yhtyeessä sekä vuonna 2006 Eb ja Nina Davisia (USA) säestäneessä Bluestroyers - yhtyessä.

Tunnustuspalkintoja Juhani Syrjälälle ovat myöntäneet Koulujen Musiikinopettajat ry - Pro Musica - mitali vuonna 1977 tunnustuksena erityisen ansiokkaasta toiminnasta musiikin hyväksi sekä Keski-Suomen Muusikot ry - Vuoden 2003 Keski-Suomen Muusikkojen tunnustuspalkinto.

Juhani Syrjälän sävellyksiä tai soittoa voi kuulla mm. levyillä: Provinssi-rock 1979 (Gabriel), Pipo: Maailman ympäri 1983, Cinema 1984, Jouko Mäenpää: Intiaaninainen 1996 ja Lakeuden Tango, Bothnia Punk 2009 (Gabriel). Muita sävellystöitä ovat olleet: Musiikkia Marko Kaiposen lyhytelokuviin vuosina 1985-1987, Valon Ruhtinaat Rock-musikaali 1987, musiikki Jyväskylän huoneteatterissa esitettyyn Daniel Katzin näytelmään Herra Loothin tyttäret 1990, musiikkia Tapio Piiraisen televisioelokuvaan Siivoton Juttu 1997 sekä sävellysyhteistyö T.T. Oksalan kanssa levyillä: T.T. Oksala, Shore Stories 1988 ja This Rhythm 1992 (katso http://www.youtube.com/watch?v=wu69A2N8Np4).

 

Syrjala_Juhani_272.jpg

Juhani Syrjälä