Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Noora Pohjola, pop/jazz-laulu, laulustudio

"Laulu on iloni ja työni"

 Noora Pohjola on valmistunut Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadiasta vuonna 2007 musiikkipedagogiksi AMK pääaineena pop/jazz-laulu. Tällä hetkellä hän täydentää opintojaan Kööpenhaminassa, Tanskassa, virallistetuksi Complete Vocal Technique-opettajaksi. Hän opiskelee myös Jyväskylän Yliopistossa Musiikkitieteen maisteriksi. Pohjolan pro gradu-työ käsittelee Complete Vocal Technique -laulunopetusmetodia. Pohjolan opettajia ovat olleet mm. Cathrine Sadolin (Tanska), Christine Correa (USA), Johanna Iivanainen, Mirja Mäkelä, Jenny Robson ja Susanna Mesiä.

Pohjola on tehnyt pop/jazz-laulun opettajan työtä 2007-2009 Helsingissä, Espoossa ja Kirkkonummella useissa musiikkikouluissa sekä sijaisuuksia Vantaan musiikkiopistossa ja Popjazz-konservatoriossa. Vuodesta 2008 alkaen hän on ollut Jyväskylän ammattiopiston pop/jazz-laulun opettaja ja opettaa myös laulustudiota sekä popjazz-teoria ja säveltapailu I -ryhmää.

Keikkailua Pohjolalla on takana useilla kokoonpanoilla vuodesta 2001. Tärkein kokoonpano on souljazz-yhtye Heads & Tales jolle hän säveltää musiikkia (www.myspace.com/headstales, www.facebook.com/headstales, www.headsandtales.fi) Heads & Tales -yhtyeen ensimmäinen levy "Looking for an Answer" julkaistiin vuonna 2011.

Muita kokoonpanoja ovat Noora Pohjola Trio, jossa soittaa pianisti Miika Pelkonen ja basisti Petri Jaakonaho soittavat Pohjolan kanssa tunnelmallista perinteisempää jazzia. Aivan erilaisissa tunnelmissa liikkuu cover-yhtye Hit & Run joka soittaa poprock -hittejä. Pohjola on esiintynyt myös tunnettujen muusikoiden, kuten Sami Saaren ja Mandy Gainesin (USA) kanssa. Esiintymisiä on takana festareilla ja klubeilla ympäri Suomea sekä Virossa. Festareista mainittakoon mm. Pori Jazz, Jazz-Espa, Rauma Summer Jazz ja Jyväskylä Summer Jazz.

Laulamisen ja säveltämisen lisäksi Noora Pohjola soittaa pianoa, jonka opintoja hänellä on takana kuusivuotiaasta alkaen. Pohjolalle on myönnetty sävellysapuraha Georg Malmstén-säätiöltä vuonna 2008 ja hän on saanut toisen palkinnon kansainvälisessä Sony Jazz Stage -jazzlaulukilpailussa Latviassa 2006.

 

Pohjola_Noora_272.jpg

Noora Pohjola