Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Aino Meisalmi-Minkkinen, kantele ja kanteleen yhteismusisointi

 Aino Meisalmi-Minkkinen valmistui musiikkioppilaitoksen kanteleensoiton opettajaksi Päijät-Hämeen konservatoriosta vuonna 1989 opettajanaan Anneli Kuparinen. Vuonna 2005 Meisalmi päivitti konservatoriotutkintonsa ammattikorkeakoulututkinnoksi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Valmistumisensa jälkeen Meisalmi-Minkkinen hoiti kanteleensoitonopettajan tointa Päijät-Hämeen konservatoriossa lukuvuoden 1989–1990. Keski-Suomeen muuton myötä hän aloitti työt Keski-Suomen konservatorion kanteleensoiton tuntiopettajana syksyllä 1990. Keski-Suomessa työkokemusta on kertynyt tämän jälkeen myös Jyväskylän musiikkiopistosta, Suomalaisesta konservatoriosta, Jyväskylän ammattiopistosta, Ala-Keiteleen musiikkiopistosta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Nykyisin hän opettaa kanteleensoittoa Jyväskylän ammattiopistossa ja Keuruun kansalaisopistossa.

Opetustehtävien ohella Meisalmi on esiintynyt solistina sekä erilaisissa kantele- ja kamarimusiikkikokoonpanoissa. Hän on kantaesittänyt mm. Bashmakovin, Jalavan, Jalkasen, Niemisen, Nordgrenin, Nuorvalan, Salmenhaaran ja Tiensuun teoksia. Hän on esiintynyt mm. Hämeenlinnan kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin sekä Jyväskylä Sinfonian solistina. Lukuisten kotimaisten esiintymisten lisäksi Meisalmi on esiintynyt Saksassa, USA:ssa ja Latviassa. Finn-Kanteleet -yhtyeen konserttikiertueilla hän on ollut mukana Saksassa, USA:ssa, Unkarissa, Virossa, Espanjassa ja Japanissa. Jyväskylä Sinfonian solistina Meisalmi on ollut mukana Puolan kiertueella vuonna 2004. Meisalmi-Minkkinen on kuulunut valtakunnalliseen Finn-Kanteleet -yhtyeeseen jo yli 37 vuoden ajan. Meisalmi on toiminut Kanteleliiton hallituksessa vuodesta 1990 alkaen. Hän on jäsenenä myös Kanteleensoiton opettajat ry:ssä ja Suomen Solistiyhdistyksessä. Vuonna 2003 Kanteleliitto myönsi Meisalmi-Minkkiselle Vuoden Kantele -tunnustuksen.

Meisalmi on voittanut useita ensipalkintoja valtakunnallisissa solisti- ja yhtyekilpailuissa. Hän on myös luotsannut palkintosijoille ohjaamansa jyväskyläläisen Jyvä-Set kanteleyhtyeen. Meisalmi on esiintynyt televisiossa sekä tehnyt useita radionauhoituksia. Hän on levyttänyt Finn-Kanteleet -yhtyeen jäsenenä vuosina 1985, 1989, 2006 sekä vuonna 1992 ilmestyneellä levyllä myös solistina. Hänen soittoaan on kuultavissa myös levyllä "Keski-Suomen konservatorio 50 vuotta", Juhani Nuorvalan levyllä "What’s a Nice Chord Like You Doing in a Piece Like This" sekä Kai Niemisen levyllä "Paths Into The Wintry Night And Dreams Of Summer".

 

Meisalmi-Minkkinen_Aino_272.jpg

Aino Meisalmi-Minkkinen