Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Kaija Lehtonen, viulu ja alttoviulu, jousiorkesterit

"Kasvatuksen salaisuus on oppilaan kunnioitus" (Ralph Waldo Emerson)

 Kaija Lehtonen valmistui musiikkioppilaitoksen soitonopettajaksi (viulu) Jyväskylän konservatoriosta vuonna 1980. Sen jälkeen opinnot jatkuivat yksityisesti alttoviulunsoiton lehtori Veikko Kososen oppilaana. Lehtonen on osallistunut myös useille Suzuki -kursseille Suomessa ja Tanskassa sekä suorittanut Kansainvälisen Suzukiopettajan tasosuoritukset I/V ja II/V. Vuonna 2008 hän valmistui Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisesta opettajakorkeakoulusta (kehittämishanke aiheesta Musiikkioppilaitosten oppilailleen tarjoamat esiintymismahdollisuudet) ja suoritti musiikkipedagogi AMK-tutkinnon vuonna 2009. Opinnäytetyön aiheena oli Koululaiskonsertit alakoululaisten kulttuurikasvatuksen tukena.

Kaija Lehtonen on työskennellyt musiikin perusopetuksen opettajana Jyväskylän ammattiopistossa vuodesta 2004 alkaen. Opetustehtävät hän aloitti Jyväskylän (myöh. Keski-Suomen) konservatoriossa toimien ensin sivutoimisena tuntituntiopettajana 1978-1980, sitten päätoimisena tuntiopettajana 1980-1983 ja musiikkioppilaitoksen opettajan virassa vuoteen 1994 asti. Organisaatiouudistusten vuoksi työnantajaksi tuli Jyväskylän kaupunki, jonka musiikikoulussa musiikkiopistossa ja Suomalaisessa konservatoriossa palvelu jatkui vuoteen 2004 asti.

Päätyönsä ohella Lehtonen on opettanut sivutoimisena tuntiopettajana monessa musiikkioppilaitoksessa sekä toiminut useita vuosia Keski-Suomen konservatorion sivutoimipisteiden johtajana. Hän on ollut niin opettajana kuin kurssien vastuuopettajana useilla kesäkursseilla.

Muusikkona Kaija Lehtonen on toiminut Jyväskylän kaupunginorkesterissa, jossa hän oli säännöllinen avustaja vuosina 1977-1979. Lisäksi Lehtonen on soittanut erilaisissa produktioissa sekä ollut toteuttamassa oppilaidensa kanssa monia esiintymishankkeita, kuten Lohikosken kirkossa olleet Joulu saapuu kaupunkiin -hyväntekeväisyyskonsertit vuosina 2002-2006.