Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Sirpa Kovanen, klassinen laulu

 Sirpa Kovanen on valmistunut laulunopettajaksi Keski-Suomen Konservatoriosta keväällä 1983 yliopettaja Maila Haaviston johdolla. Jatkotutkinnon hän on tehnyt Sibelius-Akatemiaan syksyllä 1986. Kovanen on osallistunut useille kesäkursseille laulunopettajina mm. Marjut Hannula ja saksalainen laulupedagogi Jan Tamaru sekä lied-opetajina mm. Pentti Koskimies, Pentti Kotiranta ja virolainen professori Ivari Ilja.

Kovanen on toiminut tuntiopettajana Keski-Suomen Konservatoriossa syksystä 1983 kevääseen 1999. Hän on opettanut perusopetuksen oppilaita, ammatillisen koulutuksen muusikko- ja pedagogi opiskelijoita sekä Jyväskylän Yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelijoita. Syksyllä 1999 hän siirtyi laulunopettajan virkaan Suomalaiseen Konservatorioon ja edelleen Jyväskylän ammattiopistoon. Siellä hän on opettanut alusta lähtien perusopetuksen lisäksi toisen asteen muusikko-opiskelijoille laulua ja ohjannut lied-luokkaa.

Kovasella on ollut omia lied- ja kirkko-konsertteja eri puolilla keskistä Suomea . Hän on esiintynyt Jyväskylän Oopperayhdistyksen- ja Konservatorion oopperakuokan produktioissa sekä laulanut mm. Jyväskylän Studiokuorossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuoro Cantinovumissa.

 

Kovanen_Sirpa_272.jpg

Sirpa Kovanen