Valitse ao-oppilaitos

Musiikki ja tanssi_opettajat.jpg

Antti Kleemola, soul-workshop, laulunteko, kosketinsoittimet / musiikin ammatillinen opetus

Antti Kleemola on valmistunut Jyväskylän yliopistosta Filosofian maisteriksi vuonna 1997 pääaineena musiikkikasvatus. Sivuaineita ovat soitinopinnot 40 ov, aineenopettajan pedagogiset opinnot 35 ov. Pro gradun aiheena oli: "Koululaismusikaalin valmistaminen ja toteuttaminen". Tämän jälkeen Kleemola on opiskellut Helsingin pop/jazz-konservatorion muusikkolinjalla 1997-1999 pääaineena: pop/jazz-laulu. Lisäksi hän on suorittanut lukuisia musiikkikursseja, mm. Heikki Salon laululyriikkakurssin 2005 ja Musexin kansainvälisen biisinkirjoitusleirin Song Castle 2007.

Sivutoimisena musiikinopettajana Antti Kleemola on toiminut vuodesta 1997 lähtien eri koulutusasteilla aina muskarista yliopistoon. Jyväskylän ammattiopistossa hän on työskennellyt päätoimisena musiikinopettajana vuodesta 2004. Lisäksi Kleemola on pitänyt lauluntekokursseja muun muassa Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun ja Etelä-Pohjanmaan Opiston musiikin koulutusohjelmissa.

Opettajan työn ohessa Antti Kleemola tekee jatkuvasti sävellyksiä ja sanoituksia. Hänellä on yli 100 levytettyä sävellystä ja sanoitusta suomalaisille artisteille ja yhtyeille, kuten Sami Saari, Katri Ylander, Marika Krook, Lenni-Kalle Taipale trio, Jippu, Paula Koivuniemi, Annika Eklund, lauluyhtye Rajaton, Mikael Konttinen, Katri Helena, Suvi Teräsniska, Yö. Pianisti-lauluntekijän omia soololevyjä ovat "Jotain parempaa" (2006) ja "10 kohtausta" (2008). Suomen euroviisufinaalissa Kleemola oli mukana vuonna 2010 kappaleella "Sun puolella". Lisäksi hän on tehnyt musiikkia muun muassa musikaaleihin: "Mikä sotku!" (1995), "Ice" (1998) ja "Veri vetää" (2003) sekä tilaussävellyksinä Helsingin yleisurheilun MM-kisojen 2005 kansainvälisen tv-tunnusmusiikin ja virallisen kisakappaleen "Victory" (es. Geir Rönning). Kleemolan sävellyksiä ja sanoituksia on julkaistu myös useissa koulun musiikin oppikirjoissa.

Antti Kleemola on esiintynyt laulajana ja/tai kosketinsoittajana useissa eri kokoonpanoissa: muun muassa UMO big band, Sami Saari, Anna Eriksson, Aki Sirkesalo, Aikakone, Jean S., Kivikasvot... Häntä voi kuulla myös useilla levyillä kosketinsoittajana ja laulajana: soololevyjen lisäksi mm. Laura Voutilainen, Tapani Kansa ja Can Can Heads. Omia projekteja ovat sooloartistikeikat ja muun muassa Suo, Kuokka ja Jussi plays EWF & The Beach Boys, Antti Kleemola Soul Band, Karaoke Fan Club. Teatterin puolelta hän on ollut mukana esimerkiksi Tampereen teatterin "Rent-musikaalissa", Komediateatteri Arenan "Stadin stoorissa" ja Samppalinnan kesäteatterin "My fair ladyssa"

 

 

kleemola_antti_272.jpg

Antti Kleemola